consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum se poate scapa de teama de a fi judecat, teama de a gresi?

Terapeuti RO 10:59am Apr 3
Mesaj:
Buna ziua! As vrea sa stiu cum se poate scapa de teama de a fii judecat,teama de a gresii? Mentionez ca sunt eleva si sunt o fire perfectionista dar la examene (sunt la muzica) ma pierd cu totul incep sa-mi tremure picioarele iar daca incerc sa-mi controlezi aceste stari negative nu ma mai pot concentra mai ales daca am ceva pe de rost… Cum as putea sa ma afirm fara sa mai am aceste probleme? Din aceasta cauza ma feresc de public (pot sa spun ca am si un parinte perfectionist) poate sa fie asta o cauza a acestui stres? Nici nu sunt o fire prea comunicativa tot din cauza fricii de a nu fii judecat…:) astept raspuns… multumesc

Botezat Radu 11:02am Apr 3
incearca sa vorbesti cu profesorii tai, sa vezi ce parere au ei, pt ca experienta au sigur :) . Este foarte posibil sa existe o relatie intre perfectionismul tau si cel al tatalui (doar este un model). Poti incerca sa mergi la consilierul scolar sau la orice psiholog. Succes!

Taugner Lucian 11:13am Apr 3
ceea ce descrieti duce spre anxietate sociala (teama de a nu gresi sau de a fi judecat) iar perfectionicmul tine de structura de personalitate. Apelati la un psiholog sau psihotrerapeut, va recomand cu formare in terapie cognitiv comportamentala, si puteti rezolva foarte repede problema. Succes. Puteti cauta pe site, in functie de orasul din care sunteti.

Grigoras Nitica 11:17am Apr 3
”Nu-i sfarsitul lumii daca se mai si greseste..,nu-i om sa nu greseasca….”.Parintele tau perfectionist(posibil cauza stresului,teamei de a gresii) nu a gresit niciodata?Intreaba-l,de-ti va raspunde nu,minte…..Tine cont de sfatul domnului Botezat , mergi la un psiholog.Succes!!!!!!!!!

Terapeuti RO 12:26pm Apr 3
RASPUNS: Va multumesc ! :)

Carmen Caramlau 6:53pm Apr 6
Draga mea, sunt situatii in care stresul ne ajuta, situatii in care dimpotriva. In situatia pe care o descrii, e clar ca nu te ajuta, asa ca te sfatuiesc sa-l elimini. Aceasta se poate face prin EFT (tehnicile de eliberare emotionala), care constau in serii de tapping (batai usoare cu varful degetelor pe meridianele energetice) in timp ce verbalizezi problema, in toate aspectele ei. La inceput pare mai complicat, dar, pe masura ce exersezi, vei constata cat de usor poti aplica si de una singura aceasta tehnica in toate zonele cu probleme ale vietii tale. Alege-ti un terapeut bun. Iti va schimba viata. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile