consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu lucreaza foarte mult, este perfectonist si pe langa munca foarte multa s-a adaugat acum si organizarea nuntii. Este foarte stresat, nu prea mai poate dormi, e extrem de irascibil si agresiv. Simte ca nu e in stare de nimic si vrea sa isi dea demisia.

Terapeuti.ro 7:47am May 13
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro

Buna ziua,
as avea nevoie de sfaturi cum as putea sa imi ajut pertenerul cu stresul si eventual depresia.
Avem 32 de ani si suntem logoditi. Nunta are oc n cateva saptamani. Ne cunoastem de peste 10 ani suntem impreuna de peste 10 ani. Locuim impreuna de aproximativ 7 ani. Partenrul meu si-a schimbat locul de munca anul trecuta si lucreaza si independent pa lange acel job, avand multi clienti, inclusiv din strainatate. Lucreaza foarte mult, cateodata de dimineata de la 6 pana noaptea si asta cateva zile la rand.
La noul job lucurile nu sunt foarte bine aranjate si organizate, ceea ce creaza munca si frustare in plus.
El este de genul lui un perfectonist si ii place ca lucrurile sa fie in oridne sa fie bine facute. Daca tot faci ceva, macar fa-l cum trebuie, daca nu, mai bine lasa pe altul.
Pe langa munca foarte multa s-a adaugat acum si organizarea nuntii. Este foarte stresat. Nu prea mia poate dormi, e etrem de irascibil si agresiv daca ceva nu funtioneaza cum trebuie. Nu mai vrea sa manaca, e trist, s-a inschis in sine.
Nu mai vrea si nu mai poate sa lucreze, deoarece nu se mai poate concentra.
Este de parere ca nu bun de nimic si nu e in stare de nimic.
Incerc de fiecare data sa ii dau exemple care sa ii dovedeasca ca nu e asa, dar nu reusesc sa il conving.
Azi dimineata, incercand sa mai rezolve din munca sa, s-a suparat iar si nu mai doreste sa continue. Am incercat sa il conving sa isi ia liber un timp de la servici si sa mergem sa discutam cu un medic, dar nu doreste sa vorbeasca cu nimeni.
Vrea sa isi dea demisia si sa nu mai faca nimic. Din punct de vedere financiar, nu ar fi nici o problema, dar eu nu cred ca l-ar ajta sa se simta mai bine, daca ar fi si fara servici.
Este extenuat, nervos, trist si nu mai vede nici o cale de iesire. Nu stiu cum sa il ajut si mi-e teama sa nu spun ceva gresit care sa il faca sa se simta si mai rau.
Sper ca ma puteti ajuta cu niste sfaturi.

Multumesc.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:55am May 13
avand in vedere starea in care se afla, orice poate fi un pretext de descarcare a tensiunii interioare. Ii puteti explica, cum credeti ca este mai bine, ca ce se intampla cu el este burn-out… pur si simplu i s-au ars ‘becurile’ si este nevoie sa opreasca curentul de la panoul electric si sa le schimbe cu unele noi :) . Ce se intampla cu el acum este foarte natural in conditiile de viata descrise de Dvs. si daca nu isi doreste sa se degradeze mai rau, atunci ar fi bine sa ia o pauza… sa se odihneasca… poate niste antidepresive/anxiolitice usoare pt stari… trebuie sa avem grija de noi! Succes si casa de piatra!

Fanache A. Remus 8:49am May 13
Are nevoie neaparat de o schimbare majora in viata lui, incepand de la mese regulate la ore fixe, somn regulat (noaptea nu ziua) si miscare multa in aer liber (sport, alergare, biking sau ceva similar). Doar aplicand aceste 3 lucruri va reusii sa iasa din starea de stress si depresie in care a intrat. Va fi greu la inceput (el obisnuit intr-un fel, noul stil de viata va fi un chin pentru el in primele saptamani), va avea nevoie de mult suport si intelegere din partea ta si si din partea anturajului (familie/rude/copii) dar dupa aceea sigur isi va revenii incet incet dupa cateva luni. Va necesita un efort considerabil si din partea ta (atat financiar cat mai ales moral) dar in situatia actuala alte sanse nu are daca nu doreste sa se schimbe si sa isi schimbe modul de viata va ajunge si mai rau.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile