consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Dupa divort, in urma cu 15 ani, baietii mei mi-au fost incredintati mie, dar le-am respectat decizia de a ramane cu tatal lor.

Terapeuti RO 12:18pm Oct 28
Mesaj:
nu-mi gasesc linistea…in urma cu 15 ani dupa un divort in care copii[2 baieti]mi-au fost incredintati mie ca mama in urma executarii pt.readucerea la domiciliu n-am reusit sa fortez lucrurile protejindu-mi copii ..le-am respectatdecizia de a ramane cu tatal lor cu speranta ca vom avea un raport de comunicare dar nu s-a intimplat asa totul a luat alta intorsatura mereu avand piedici nereusind sa-i contactez refuzandu-mi vizite..fiind pusa in situatia de a renunta temporal..sperand totusi ca timpul..prin cresterea lor vor constientiza si vor relua raportul cu mine..dinpotriva am pierdut totul.desi am luat viata in piept plecand sa lucrez in afara din tara..am vrut sa demonstrez ca n-am cazut..si lupt in continure pt ei sa ma realizez si sa realizez ceva pt ei..dar deocamdata mi-au intors spatele nu vor nimic de la mine..ei au 25 ani si 20 ani cum sa procedez …cum sa-i fac sa inteleaga?

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:25am Oct 29
nu stiu daca ii puteti forta sa inteleaga. Ma gandesc ca ati putea incerca sa reluati comunicarea cu ei, poate sa va apropiati si fizic mai mult. Distanta este o problema. Se poate, succes!

Daniel Mois 11:29am Oct 29
Cum sa-i controlez, cum sa-i fac sa ma iubeasca? E o epidemie in Romania de persoane care refuza sa inteleaga ca FIECARE E LIBER SA DECIDA pe cine iubeste, cu cine are contacte, cine e preferat si cine nu.

Clau Anki 8:55am Oct 30
Din relatarea dumneavoastra am inteles ca in urma cu 15 ani ati respectat decizia copiilor de a ramane cu tatal lor. Se pare ca ei isi pastreaza decizia, inca. Dar daca atunci le-ati respectat-o, cand erau copii, cum de acum, cand sunt adulti, v-ati razgandit? Sau, mai degraba doriti sa reparati ceva? Vestea buna este ca acesti copii sunt foarte interesati de dumneavoastra, motiv pentru care sunt si suparati si, in consecinta refuza contactul cu dumneavoastra, drept pedeapsa. Daca nu ar fi asa, le-ati fi indiferenta si nu ar adopta un comportament negativ in ceea ce va priveste. Asadar e mai bine sa fie implicati emotional decat sa fie indiferenti. Priviti partea plina a paharului. Insa cum veti proceda ca sa le schimbati perspectiva si comportamentul negativ implicit, este o alta problema. Dar daca aveti implicare emotionala din partea lor, lucrurile nu sunt pierdute. E indicat sa descoperiti cauza mai intai, iar apoi sa aveti rabdare. Relatiile se construiesc, ele nu se dezvolta din neant. Nu stiu care a fost relatia cu ei inainte de divort, dar oricum, aveti o baza de pornire in constructia sau reconstructia relatiei. Va doresc mult succes si imaginatie si curaj.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile