consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am doi copii de 4 si 6 ani, iar sotul meu a plecat de acasa. Marea mea problema este ce sa fac cu copiii.

Terapeuti RO 6:55am Oct 23
Mesaj:
Buna ziua, am doi copii de 4 si 6 ani, sotul a plecat de acasa de 5 luni (pentru ca nu a mai suportat responsabilitatile, povestea ii lunga, suntem casatoriti de 11 ani)Acum marea mea problema este ce sa fac cu copiii ei tot intreaba cand se intoarce sa ramana, el nu le raspunde nimic, nici eu nu stiu cum stam, nici nu mai stiu ce astept, dar copiii sufera si imi este frica in special pentru cel mare care a inceput scoala, el nu spune mare lucru dar are o tristete in ochi care ma doare, nu stiu ce sa mai fac cum sa il fac pe sot sa constientizeze ca nehotatarea lui face mult rau copiilor si imi este frica sa nu fie un rau iremediabil. In speranta ca el se va intoarce nici nu am vrut sa dau cartile pe fata nici cunoscutilor si cu atat mai mult copiilor. Un sfat mi-ar fi de mare ajutor, va multumesc.

Veronica Cristea 4:05pm Oct 23
Buna ziua. Este o situatie trista si foarte dureroasa, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru copii. Primul lucru pe care il puteti face este sa fiti sincera cu copiii, sa le spuneti in cuvinte pe care sa le inteleaga faptul ca tatal lor a plecat, poate pentru ca nu se simte bine sau trece printr-o perioada in care il ajuta sa fie singur, dar ca nu a plecat din cauza lor sau pentru ca nu ii mai iubeste. Incercati sa ii ajutati sa gestioneze aceste momente prin comunicare cu ei si prin onestitate. I-ar ajuta sa afle ce se intampla de fapt in familia dumneavoastra, fiindca ei oricum percep la nivel emotional tot ce nu este in regula, insa nu stiu inca sa descifreze si de aceea se simt coplesiti. De asemenea, nu trebuie sa va aratati ca o stanca, care nu este afectata de acest eveniment, ci recunoasteti ca va este greu si dumneavoastra si ca incercati sa ii sprijiniti. Cautati un ajutor in consiliere, atat pentru dumneavoastra, dar si pentru copii, pentru a-i ajuta sa isi exteriorizeze si sa gestioneze nelinistile cauzate de stituatia aceasta.

Daniela-Monica Guzu 12:33pm Oct 24
Nehotararea amandorora face mult rau copiilor. Nu subestimati copiii dvs. ei inteleg lucrurile nespuse. Spuneti copiilor ca, deocamdata, tata va locui in alta parte, nu stiti cat timp. Sinceritatea este foarte importanta. Copiii, in general, cred ca din vina lor se intampla toate acestea si ca nu ii mai iubiti. De aceea, asigurati copiii, verbal si nonverbal ca tot ceea ce se intampla nu este vina lor si ca in contiunuare sunt iubiti.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile