consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Din discutiile cu fetita mea (“am mizerie in suflet”) si unele desene, am realizat ca e zdruncinata emotional.

Terapeuti RO 1:03pm Feb 21
Mesaj:
Buna ziua! In vara anului trecut am divortat. Am o fetita de 4 ani care, de curand, se comporta violent la gradinita. Din discutiile cu ea(“am mizerie in suflet”)si unele desene (testele proiective), am realizat ca e zdruncinata emotional. Tatal vine foarte rar s-o vada, desi ii promite ca vine mai des. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Stie ca o iubim amandoi foarte mult, ca nu e vinovata pt situatie. Dar nu e suficient. E hipersensibila emotional. Cum s-o ajut? Multumesc anticipat!

Irina Puiu 1:27pm Feb 21
Copiii sunt hipersensibili si reactioneaza, mai ales, la atmosfera emotionala inconstienta pe care parintii/adultii o creeaza, si in care. in mod natural, isi traiesc copiii viata psihica. Uneori, in urma unor evenimente traumatizante pentru toata lumea, cum ar fi un divort, sau mai bine zis, ce se intampla inainte si dupa divort, se spun, se fac multe, raman lucruri poate nespuse, neexprimate care continua sa actioneze pe cai ascunse, dupa cum vedeti. Parintii nu sunt vinovati de ceva, ci responsabili sa-si indrepte situatia, “sa curete atmosfera/sufletul, daca vreti”. In felul acesta isi ajuta si copiii. Recomand consiliere/psihoterapie, in primul rand pentru d-voastra, parintii. Numai bine! :)

Alina Mihalache 2:08pm Feb 21
Este o etapa peste care puteti trece atunci cand emotiile negative stranse in urma relatiei tensionate si in urma divortului se vor consuma de tot si copilul astfel nu le va mai simti, prelua si manifesta. E o posibilitate. O alta: copiii sunt egocentrici pana pe la 3 ani, e posibil sa se si invinovateasca de despartire (totul se invarte in jurul lor) si de aici sa apara furie pe care o manifesta cum a vazut in jur, indiferent daca este sau nu adecvat contextului. Dar acum bajbaim, situatia trebuie evaluata de un psihoterapeut, de preferat cu formari pe cuplu si familie, fata in fata, care va poate sustine si va poate ghida pasii spre oriunde va doriti. Este posibil ca dvs sa fiti incarcata emotional si sa nu realizati asta ori din relatia cu fostul sot, ori ca urmare a trecerii prin divort ori ca urmare a trecerii la un alt stil de viata ori datorita altor cauze. De aceea o intalnire fata in fata poate spune mult mai mult decât un comentariu banal pe fb. Bafta!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile