consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fetita de 4 ani care se comporta violent la gradinita.

Terapeuti RO 1:05pm Feb 21
Mesaj:
Buna ziua! In vara anului trecut am divortat. Am o fetita de 4 ani care, de curand, se comporta violent la gradinita. Din discutiile cu ea(“am mizerie in suflet”)si unele desene (testele proiective), am realizat ca e zdruncinata emotional. Tatal vine foarte rar s-o vada, desi ii promite ca vine mai des. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Stie ca o iubim amandoi foarte mult, ca nu e vinovata pt situatie. Dar nu e suficient. E hipersensibila emotional. Cum s-o ajut? Multumesc anticipat!

Buterchi Carmen 1:28pm Feb 21
Mergeti la un psihoterapeut.

Botezat Radu 2:00pm Feb 21
mergeti cu totii 3 la un psihoterapeut de familie si stabiliti impreuna

Gerard Stroe 2:52pm Feb 21
Nu o mai tratati ca si cum e hipersensibila pentru ca o programati sa fie asa! Toti copii sufera daca parintii se despart si daca unul din ei vine mai rar decat si-ar dori ei! Din ce spuneti, ea e foarte inteligenta si stie sa-si exprime durerea prin sintagme cu impact foarte puternic pentru a va determina sa va impacati, probabil pentru ca ea, inca nu accepta situatia! Intradevar, psihoterapia de familie ar putea ajuta, chiar si fara tata daca acesta nu accepta sa mearga!

Denissa Toma 3:15pm Feb 21
Divortul este un moment dificil pentru copil. Psihoterapia va poate ajuta sa depasiti impreuna aceasta perioada. Cautati un specialist in orasul dvs, va va ajuta sa va reorganizati in plan parental si emotional

Cristina H. B. Docan 8:36am Feb 22
Draga mamica, la aceasta virsta, copiii preiau emotiile si atitudinea parintelui cu care se identifica. De multe ori, acesta este mama (dar nu intotdeauna!). Drept consecinta, cel mai sanatos si mai eficient (pe durata medie si lunga) lucru pe care il puteti face – este sa va observati propriile trairi interioare vizavi de aceasta situatie. Este adevarat ca, in “practica” societatii actuale, evenimentul nu-i unul tocmai banal – dar va impartasesc dintr-o vasta experienta faptul ca, atunci cind parintii implicati l-au putut trata ca pe unul, copiii…tot asta au facut! ( De ex., orice sentiment al dumneavoastra de vinovatie (“Ce i-am putut face acestui copil!”) va determina vinovatie in el insusi – pentru ca, pur si simplu, asa se aplica in aceasta situatie legea cauzei si efectului.) In concluzie – va indemn sa va observati, singura sau cu ajutor dinafara, si sa eliminati (idem) incetul cu incetul toate trairile interioare specifice (frici, regrete, resentimente, suferinta, tristete etc) Pentru fetita, data fiindu-i virsta mica, va sugerez terapia florala Bach. Sa auzim de bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile