Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu in varsta de 7 ani are repulsie fata de legume si fructe, nu le mananca si nici nu suporta mirosul lor sau pe cineva sa manance langa el astfel de alimente.

Terapeuti RO 3:12pm Nov 7
Mesaj:

Copilul meu in varsta de 7 ani are repulsie fata de legume si fructe, nu le mananca si nici nu suporta mirosul lor sau pe cineva sa manance langa el astfel de alimente. As putea sa descopar cumva cauza acestui refuz din partea lui, cui ar trebui sa ma adresez? Multumesc mult.


Remus Sandu 3:41pm Nov 7
Încercaţi să-l obişnuiţi treptat cu legumele şi fructele prin evitarea disconfortului determinat de înfometare. Sau recompensaţi-l cu nişte dulciuri sănătoase cum sunt câteva din cele de aici. http://ligiapop.com/category/retete-vegane-fara-foc/ ** În altă ordine de idei, dacă nu consumă legume şi fructe, înseamnă că dieta lui este formată din cereale, lactate, carne şi ouă. Dacă ouăle sunt ok dintr-o anumită perspectivă, cerealele ar fi chiar de evitat. Încercaţi cu nişte idei simple de genul celor de aici http://tinyurl.com/k9bkjqr Pentru carne şi lactate o vizită la o fermă zootehnică, să vadă cum sunt sacrificate animalele. Dar să nu mă învinuiţi apoi dacă devine vegetarian :)

Psiholog Focsani 6:25pm Nov 7
Ar fi interesant de aflat ce altceva nu-i place ori daca exista vreo patologie? … si cat de permisivi sunt cei din jur…

Toma Denissa 5:20pm Nov 8
De cat timp manifesta repulsie? Cum reactiona la fructe si legume cand era bebelus? Ii dadeati fructe si legume cand era bebelus, si mai apoi, copil prescolar? Cum se manifesta repulsia de care vorbiti? Ce face cand "simte" repulsie?

Bogdan Bogdanovich 8:15pm Nov 8
Repulsia e normala, si deseori poate veni ca urmare a insistentelor parintilor de a le baga "fortat" in dieta mancarea considerata de ei "sanatoasa". Trebuie sa avetzi rabdare pana cand copilul deprinde gustul ptr noul aliment (indiferent ce ar fii el) si totodata sa tineti cont si de preferintele lui si sa incercarti sa veniti cu alte oferte diversificate. Fortarea in a manca un aliment este considerat de copil un soi de violenta, iar repulsia este modul creierului de a respinge alimentul impus (creierul replinian (partea primitiva a creierului, responsabila de emotii) considera ca e o otrava). Totodata, ii puteti castiga increderea dk si dvs papati cu el ceea ce doriti sa manance, castigand increderea emotionala a copilului dvs ca este Oki de papat noul aliment si ca noul aliment va deveni si alimentul Familiei

Andrea Vescan 9:40am Nov 10
incercati inainte sa ii dati sa manance legume si fructe sa ii inspirati curiozitatea copilului dupa forma,culoare ,miros, sub forma de joaca,in general copiii isi manifesta dorinta de a gusta sau achizitiona alimente despre care li se spune in mod repetitiv ca exp; morcovul este adorat si de iepuri,de aceea au dintii tari si curati, au ochi limpezi si frumosi, daca mananci morcovi poti sa fluieri in timp ,si vei avea o piele fina si catifelata …pe mine bunica mea asa m-a invatat sa iubesc morcovii cruzi ,etc incercati sa ii manifestati interesul sub forma de joaca :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita