consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un baietel de 2 ani si 3 luni, ii place sa faca numai ce vrea el, atunci cand nu e lasat se enerveaza loveste, musca si se da cu capul de perete, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in astfel de momente de furie ale copilului ca sa-l dezobisnuiesc de acest obicei de a lovi si a-si face rau singur….

Terapeuti RO 9:20am Nov 22
Buna ziua, am un baietel de 2 ani si 3 luni, ii place sa faca numai ce vrea el, atunci cand nu e lasat se enerveaza loveste, musca si se da cu capul de perete, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in astfel de momente de furie ale copilului ca sa-l dezobisnuiesc de acest obicei de a lovi si a-si face rau singur .Multumesc anticipat.

Ana-Maria Zamfir 9:30am Nov 22
o evaluare psihologica e varianta cea mai sigura, la sfarsit cu recomandari. Daca este o problema de educatie, cu 2-3 sfaturi urmate cinstit se poate rezolva, dar daca mai sunt si alte caracteristici (nementionate aici), precum o dezvoltarea intarziata, trebuie neaparat facut ceva cat mai curand, sa nu se agraveze si sa fie greu de integrat

Remus Sandu 1:26pm Nov 22
Omul funcţionează pe baza unei ‘recompense’ primită în diverse contexte (vezi ce te face pe tine fericit). În momentul când cineva ne-a luat ‘jucăria’, se zice că ai ‘pierdut recompensa’ (reward loss), şi se declanşează şi un răspuns comportamental adaptativ. Există căi prin care acest mecanism în mod normal util, poate fi corupt, iar omul acţionează ca şi cum i-ar fi făcut cineva un rău.

Nu intru în detalii, însă în orice caz este posibil ca băiatul dvs să aibă deficit de magneziu sau/şi omega 3 /exces de omega 6.

Sau poate consumă prea multe dulciuri:

**Hipoglicemia este cunoscută că ar cauza probleme comportamentale şi manifestări colerice la copii.**

http://tinyurl.com/k5duskg
La fel v-aţi mai putea gândi la unele deficienţe nutritive cauzate de un sindrom de malabsorbţie, floră intestinală alterată etc.
Merită citite şi articolele de aici http://www.cristianmargarit.ro/tag/copii


Botezat Radu 3:42pm Nov 22
fara suparare… exista ‘ceva’ care nu poate fi tratat prin dietele asa des mentionate?

Remus Sandu 3:53pm Nov 22
Dieta acţionează pe un anumit plan, psihoterapia pe altul. Nu sunt mutual exclusive. Probabil că sunt şi cazuri în care nu are sens să pui prea mult accent pe diete. Însă dr. Reichelt cunoaşte subiectul mai bine decât mulţi alţii, dovadă fiind că a obţinut şi rezultate.

Botezat Radu 4:16pm Nov 22
deci nu

Remus Sandu 4:20pm Nov 22
De fapt în articol chiar este şi menţionat:
"3: Be sceptical of anyone who pooh-pooh. They are very often wrong"

Vlady Popa 4:26pm Nov 22
Dar în ce engleză mirifică citații dle. Remus, sau dle. Sandu, sau mai este și vreo altă personalitate pe acolo că nu îmi dau seama:)) Lăsați copilul în pace să mănânce de toate!

Adrian Isacianu 8:53pm Nov 22
Domnule Vlady, subscriu la sugestia d-voastra.

Panait Sorin 9:18am Nov 24
"Lăsați copilul în pace să mănânce de toate!" bravo ! , intr-adevar asta e varianta normala si corecta ;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile