consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un baietel de 11,6 ani este in clasa a 5-a, de cand a intrat la scoala nu il mai recunosc, nu invata, nu isi face temele, are un comportament violent, este ignorant, injura, minte.

Terapeuti RO 8:19pm Nov 2
Mesaj:

Buna seara,va rog sa ma ajutati si pe mine.Am un baietel de 11,6 ani este in clasa 5a,de cand a intrat la scoala nu il mai recunosc nu invata,nu isi face temele,are un comportament violent este ignorant,injura,minte.Ultimele gafe pe care le-a facut in momentul cand cineva il deranjeaza sau il enerveaza il ameninta si din cate am inteles de la diriginta a vrut sa-si dea pantalonii jos.Il atrag lucrurile legate de sex si asociaza tot felul de lucruri cu sani sau alte lucruri de genul.Sincera sa fiu de fiecare data am luat masuri,l-am batut,l-am pedepsit dar nu stiu ce sai mai fac sa inteleaga de ce se duce la scoala,va rog ajutati-ma su disperata.Va multumesc.


Adriana Duminica 9:06pm Nov 2
Copilul dumneavoastra are nevoie de dragoste, atentie si intelegere nu de bataie! Bataia nu rezolva niciodata nimic.Incercati sa va faceti timp pentru el si sa-l cunoasteti!Meseria de parinte este foarte grea ,si din pacate multi nici macar nu se straduiesc sa o invete.Eu cred ca problema pleaca din familie.

Remus Sandu 1:45am Nov 3
Zic în felul următor! Suntem cu toţii de acord că cineva care consumă în mod constant droguri, până la urmă va deveni un păduche nenorocit, un obsedat, mincinos şi orice păcate s-ar mai putea înşira. Iar lucrul ăsta ar provoca nişte conflicte cu cei din jur. Neurologic, din ce cauză se întâmplă asta ? Heroina de ex activează nişte receptori de opioizi. Exact aceeaşi receptori pot fi activaţi de peptidele opioide generate chiar în organismul individului pe fond de stres, consum de alcool, sau excitaţie sexuală. Funcţionarea mecanismului poate fi alterată şi indirect, prea mult testosteron, iar cei care suplimentează cu androgeni se pot transforma în nişte ‘băieţi răi’.

Remus Sandu 1:54am Nov 3
Iar copilul dvs ar putea avea ca problemă de fond un ‘sistem opioid hiperactiv’, favorizat de unul dintre factorii menţionaţi mai înainte. Sau întreţinut de o dietă necorespunzătoare http://www.cristianmargarit.ro/2010/06/biz/produse-alimentare-de-baza Dacă doriţi mai multe amănunte lăsaţi un mesaj privat şi vă explic mai pe larg ce şi cum referitor la dietă. ** Sau dincolo de orice sentimente de revoltă şi disperare, situaţia poate fi abordată într-o manieră pur tehnică şi puteţi încerca nişte analize pentru paraziţi intestinali, infecţioşi, intoleranţe alimentare, candida, sindrom de malabsorbţie şi diverse carenţe nutritive.

Denissa Toma 7:53am Nov 3
Copilul invata de la parinti cum sa-si desfasoare relatiile cu cei din jur. Daca dvs folositi pedeapsa corporala pentru a-l face sa asculte, la fel va proceda si el cu ceilalti pentru a se face ascultat. Nu va folosi vorbele si argumentele logice, ci bataia. In privinta comportamentului indecent pe care il afiseaza in scoala: ati discutat dvs sau tatal lui cu copilul despre sex? Este la varsta curiozitatii in privinta asta si e important sa afle de la dvs ce presupune viata sexuala. Si e foarte important : sa incercati sa-l cunoasteti, sa vorbiti cu el, sa aflati ce-l intereseaza si ce nu, ce-i place ce nu. Sentimentul ca este acceptat si iubit de dvs va ajuta mai mult decat bataia si pedepsele. Multa rabdare, urmeaza adolescenta!!:)

Radu Filip 4:37pm Nov 3
Nu am înţeles dacă lucrurile s-au schimbat de la intrarea la şcoala din clasa I sau de-abia acum, în clasa a V-a. Dar oricare dintre cele două situaţii presupune schimbări majore în viaţa lui. Mă întreb dacă schimbarea este doar faptul că a intrat la şcoală sau a mai fost şi altceva ce s-a schimbat în familia dumneavoastră.
Şi având în vedere că problema pare să fie legată în special de şcoală, care este atitudinea dumneavoastră şi a lui faţă de şcoală. S-ar putea ca problema să fie acolo sau s-ar putea să ia informaţii despre sex din surse inadecvate. Este foarte recomandabil să mergeţi împreună la psiholog pentru terapie de familie.

Diana Bordeianu 5:58pm Nov 3
Cum procedati cu sistemul de recompense atunci cand copilul face ceva bine? Si sigur ceva tot face bine. Daca acel ceva nu este luat in calcul si "aplaudat", intarit, recompensat, laudat… atunci copilul intelege ca atrage atentia asupra lui doar cand face traznai, deci – va continua sa faca traznai atata vreme cat in felul asta afectiunea vine la pachet. Invata din asta ca afectiunea se primeste si cu o doza de pedeapsa. Atentie mare la recompense.

Diana Bordeianu 6:01pm Nov 3
Exista un plan de modificare a comportamentului facandu-se apel la pedepse vs recompense/intariri. Ceea ce dvs descrieti, in cazul copilului dvs – pedeapsa are efect de crestere a comportamentului dovedindu-se a fi o pedeapsa inutila. Pe baza mai multor relatari se pot gasi acele intariri ce fac sa descreasca frecventa unui anumit comportament. Va astept sa imi scrieti pe office@atelierecumaniere.ro – consiliere online gratuita, protejata de anonimat si vom incerca sa gasim impreuna un plan structurat de implementat in vederea descresterii comportamentului.

Panait Sorin 6:59pm Nov 3
fac pariu ca dupa ce termina orele iese afara cu gasca ;) e clar , a intrat intr-un anturaj periculos cu smecheri , tzigani si altii viitori puscariabili :( scoateti-l urgent din anturajul asta si reduceti timpul liber acordat copilului prin alte activitati chiar un sport organizat intr-un club doar sa-si disipe energia pt ceva mai folositor :) el acum imita pe vre-un "lider" din gasca asta rau famata :(

Serban Roxana 5:15pm Dec 6
Incercati sa il duceti la un sport (box, kickbox) . Sigur o sa ii placa si il va disciplina va asigur. :)

Cristiana Mitar 8:04am Dec 7
din pacate si in sua 60% din elevi iau droguri si se implica in anturaje nedorite (violente) in timpul orelor ( din studii )asa dar sunt de acord cu toate comentarile de sus, trebuie sa urmati toate sfaturile de sus si sa fiti tare si dura cu el altfel il puteti scapa din mana si o sa va para rau mai tarziu dar mai tarziu poate nu mai puteti face prea multe ca sa l ajutati


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed