consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Şi cum norocul nu prea e în apele lui cu mine, fiul meu care este în clasa zero are o învăţătoare ce mă surprinde cu forţa sa de a impresiona oamenii…

Clarisa Fritzman 9:36pm Nov 14
Şi cum norocul nu prea e în apele lui cu mine, fiul meu care este în clasa zero are o învăţătoare ce mă surprinde cu forţa sa de a impresiona oamenii… ce să mai zic de copii. De fiecare dată când o văd pe aceea doamnă îmi vine să râd, însă nu ştiu cum apuc de tot ca ea vorbesc, cu ea. Prima oară când a venit să-mi comunice o problemă am crezut că o să mă ia la bătaie, şi în sinea mea mi-am zis: stai puţin, că nu-s copil… apoi am realizat… bieţii copii, la ce anume sunt supuşi şi prin ce metode. Ceea ce am studiat din plăcere,în psihologie, psihanaliză şi plus că am o pasiune pentru oameni… ar fi factori ce mă pot ajuta încât ca fiul meu să treacă cu bine şi să se bucure de studii. Este un pic bizar cum omul de rând în ziua de azi, e "dator" să creeze societatea în care doreşte să trăiască. Cred că se simte nevoia şi ca ceva specialişti să se trezească… mie mi-ar prinde bine în tot cazul, o susţinere.
Şi o mică completare… admir procesul învăţării şi de asemenea pe cel care se-ncumetă să-l poarte în propriile mâini. Însă oamenii sunt oameni, nu nişte mecanisme!

Fiul meu a început să vorbească numai cu lacrimi în ochi când îl întreb despre cum este la ore, iar prima zi după vacanţă drumul de la şcoală până acasă, nu mai putea să scoată nici o vorbă fără să plângă, chiar mi-a spus să nu mai vorbim deloc, despre nimic, indiferent ce. Cînd a ajuns acasă, era vesel ca şi cum nimic nu se întâmplase, parcă reluase o gură de aer proaspăt. Mă întreb ce presiuni are asupra lui, căci şi un matur care se întoarce în această stare de la muncă, are nevoie să ia măsuri dacă ceva nu este în regulă în mediul de lucru.Învăţătoarea fiului meu îmi dă numai răspunsuri evazive, fără soluţionări la faţa locului.
Azi am pus fiului meu, în buzunarul hainei un telefon mobil şi i-am spus să mă sune într-o pauză de oră dacă simte nevoia să vorbească cu mine sau bunica lui, oricine… pentru relaxare. În schimb am anunţat pe cei din familie care cunosc numărul fiului meu, să nu-l sune în timpul când e la şcoală, pentru a nu fi deranjat la ore. Fiul meu nu a sunat, în schimb l-am apelat eu cînd şi-a terminat orele pentru să coboare căci sunt lângă scoală. A zis că vine şi nu a venit. Aveam trotineta lui pentru parc şi am aşteptat până se sună de intrare pentru a lăsa trotineta în hol şi a urca scările până la clasa lui. L-am întrebat ce se întâmplă şi mi-a spus că nu a fost lăsat de învăţătoare să coboare. I-am spus să mi-o dea la telefon data viitoare. Tot demersul meu a fost împiedicat de învăţătoare din câte mi-au spus cuvintele ei, plus că aş fi vrut ca treptat fiul meu să găsească nişte copii să facă împreună drumul spre casă, şi bine ar fi fost să aibă un telefon asupra sa. Învăţătoarei am spus că voi întreba un specialist… ce puteam să spun atunci mai mult decât prezenta situaţia. Şi iată că întreb dacă fiul meu are "voie" să poarte telefon la scoală, ţinând cont că mi-am făcut partea de treabă încât să nu fie acel obiect un inconvenient, ci un ajutor util.
Clarisa :)


Gabriela Iftode 8:55am Nov 15
Daca nu exista in scoala afise cu "interzis telefoane mobile"…..daca nu a deranjat orele jucandu-se , vorbind sau fiind sunat la telefon , eu cred ca are voie ceea ce dumneavoastra ii permiteti sa aiba voie (nu ceea ce impune invatatoarea). Pentru a va ajuta copilul, cred ca este util ca din discutii sa aflati ce se intampla concret la scoala care ii provoaca frica si respingere. Eu as intreba direct invatatoarea de ce nu i-a permis copilului sa plece daca orele se terminasera. Si pentru dumneavoastra, de ce va indoiti de decizia de a-i da copilului telefonul?

Mariana Stoica 9:01am Nov 15
Învăţătoarea fiului meu îi dădea capul de tablă,îi trăgea de par ,plesnesc peste fata ,tragedia este ca am aflat anul acesta cand fiul meu este deja în clasa a9 a.Si cand te gândeşti ca sunt si nasa fiului dumneaei……câtă nesiguranţă.

Botezat Radu 9:03am Nov 15
dinte pentru dinte?

Panait Sorin 10:30pm Nov 17
bine ca ai aflat :) altfel poate dadea si masteratul si nu aflai :p

Mariana Stoica 9:27am Nov 18
Dar…nu pot să o mai privesc în ochii.Pentru mine este un ….nimeni.Eusunt nasa nepoatei si fiului ei de cununie iar ea a dat în fiul meu,ptr asta nu mai există..

Botezat Radu 9:31am Nov 18
si daca sunteti ‘rude’ inseamna ca puteti face orice doriti? eu nu mi-as lasa proprii parinti sa imi loveasca copilul… sa nu mai zic de restul lumii


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed