Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Problema mea are legatura cu scoala. Nu sunt capabila sa invat… Nu am rabdare, efectiv nu pot…

Terapeuti RO 8:16am Oct 17
Mesaj:Buna seara! Sunt Lorena si am 17 ani. Am o mare problema de ceva timp, dar numai acum am avut curajul sa o destainui. Problema mea are legatura cu scoala. Nu sunt capabila sa invat, in special la istorie, lectiile cerute. Din anumite motive. Sunt urate, grele… Nu am rabdare, efectiv nu pot. Si iau notele pe care le iau pe spatele colegei mele de banca. Va rog sa ma ajutati cu un sfat care sa ma faca sa pot invata ca alti colegi, deoarece ma gandesc cu groaza la bacalaureat si ce voi face acolo cand colega mea de banca nu va mai fi langa mine. Multumesc!


Dorin-Mihail Agapie 8:50am Oct 17
Este normal să nu poți învăța la fel de bine la toate materiile. Din punctul meu de vedere sistemul românesc de învățământ pune accent (mult prea) mare pe memorare (informații care în scurt timp le vei uita oricum).Din păcate uneori suntem obligați să învățăm (memorăm) anumite informații care nu ne plac. Acestea nu trezesc curiozitatea pentru a învăța de plăcere. Motivația astfel lipsind, performanța tinde către 0. Ținând cont de bacalaureat, îți poți realiza un program destinat acestei materii pentru a reuși să iei o notă satisfăcătoare (depinde cât de mult îți trebuie „mai departe” – admitere facultate ș.a.m.d.)

Spor și numai bine, Lorena.


Mihaela Comisel 9:14am Oct 17
vezi exact ce anume nu-ti place la istorie, adica nu-ti place sa memorezi anii sau nu-ti plac “povestile” legate de ei? Acelasi lucru se intampla si cu celelalte obiecte? Inveti suficient de mult si nu retii sau vrei sa retii fara sa te straduiesti? La ce obiecte totusi faci fata cu bine? Detaliaza!

Remus Sandu 9:23am Oct 17
Salut ! invatarea poate fi optimizata daca este obtinuta ‘o recompensa’ la finalul fiecarui subcapitol. De ex. cineva care invata legea lui Ohm poate lua un bec si un potentiometru, si observand ca lumina becului variaza odata cu rezistenta, va surprinde mai usor legatura dintre intensitatea curentului si rezistenta sarcinii. ** Pentru stiintele umaniste este altfel. In liceu chiar nu imi placea sa invat despre regi si monarhii absolutiste, dar acum dupa 30 de ani am inteles ca ‘istoria se repeta’ si am asimilat fara sa vreau o multime de informatii doar fiindca eram CURIOS si am cautat pe internet. Deci trebuie sa citesti ca pe o poveste :)

Remus Sandu 9:25am Oct 17
In al doilea rand toate aceste procese pot fi ingreunate daca nu stii cum sa te hranesti sanatos, existant unele aspecte care tin de dieta si intereseaza functionarea creierului. Doar un punct de inceput. Merita incercat si un program de suplimentare inteligenta. http://www.cristianmargarit.ro/2011/02/dieta/cei-cinci-nu-zahar-cereale-uleiuri-soia-mezeluri


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita