Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Bunicul meu a decedat recent si de cateva zile am o neliniste interioara care pleaca si revine zilnic. Simt ca trebuie sa stau cat de mult pot cu bunica mea, altfel voi ramane si fara ea.

Terapeuti RO 11:55am May 3
Mesaj:
Buna ziua.
De cateva zile am o neliniste interioara care pleaca si revine zilnic.
Bunicul meu a decedat recent si tind sa cred ca din aceasta cauza am parte de neliniste.
Simt ca trebuie sa stau cat de mult pot cu bunica mea altfel simt ca voi ramane si fara ea. O sun zilnic si o vizitez dar tot nu pot scapa de aceasta stare. Nelinistea asta devine insuportabila.
De la ce provine?
Si cum sa scap de ea?
Va multumesc

Botezat Radu 12:18pm May 3
pare a fi o stare de anxietate cauzata de pierderea bunicului, o reactie destul de normala atunci cand pierdem pe cineva drag. Ne este dificil sa ne confruntam cu moartea. Puteti sa va acordati o perioada de doliu in care sa aveti timp sa va adaptati. Exista si optiunea unei consilieri si eventual un tratament cu anxiolitice usoare. Succes!

Carmen Caramlau 9:28pm May 3
Provine de la faptul ca sunteti om, deci supus sentimentelor. Urmati-va intuitia in ce o priveste pe bunica dvs. E uzual ca partenerii, mai ales la o varsta inaintata, sa nu mai gaseasca motivatie sa se mentina in viata dupa pierderea celuilalt. Va sfatuiesc sa preluati rol de sustinere – e nevoie si de cineva care sa se tina tare, oricat de greu ar fi. Dati-i motive sa continue viata, incarcati-o de sarcini care s-o faca folositoare, aveti grija sa se hidrateze si sa sa hraneasca, supravegheati-o. Eliminati din mediul dumneaei orice elemente care ar putea sa-i adanceasca starea de suferinta (sunt persoane toxice care se lipesc de persoanele vaduve si nu le mai lasa). Exista o terapie a durerii provocate de pierderea cuiva drag, dar va sfatuiesc mai degraba sa o inlocuiti cu o dragoste mare, concreta, evidenta, neconditionata si permanenta pentru bunica dvs. Nelinistea dvs va disparea ca prin farmen atata timp cat veti fi ocupat full-time de binele bunicii dvs. Condoleante si numai bine!

Dana Falchidi 8:42am May 4
Buna ziua. Se numeste " frica de moarte" si este prima pe lista fricilor umane. Avem si alte frici…. Aveti de parcurs un "travaliu de pierdere".

Dana Falchidi 8:44am May 4
Va recomand sa fiti insotita de un psihoterapeut in acest "drum al vindecarii".


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita