consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Duc in spatele meu o anxietate de vreo 2 ani. Am fost la medicul psihiatru, dar tratamentul nu a dat roade. Din cauza unor episoade mai stresante din viata mea au recidivat toate simptomele.

Terapeuti RO 8:35am Apr 26
Mesaj:
Buna ziua, duc in spatele meu o anxietate de vreo 2 ani am fost la medic psihiatru dar tratamentu nu a dat roade ptr ca domeniu in care lucrez este farmacie, stiu ca tratamentu medicamentos nu elimina aceasta anxietate ci ne facem sa suportam mai usor, am fost si la psiholog acolo am invatat sa controlez simptomele sa nu imi fie frica de ele, am intrerupt sedintele din cauze materiale, o perioada mia fos binisor dar datorita unor episoade mai stresante din viata mea au recidivat toate simptomele ca la inceput aproape, poate ca reusesc sa le tin piept acestor simptome insa intrebarea mea este, daca nu merg din nou la psiholog si nu tratez aceste simptome este posibil sa se intample altceva? sa se agraveze?

Botezat Radu 8:38am Apr 26
da… ca orice problema netratata… poate degenera. Simptomele cresc, evolueaza. Este ca si cum am ignora o carie la nesfarsit + mancat dulciuri

Laurentiu Marga 8:46am Apr 26
Nu exista tratament pt anxietate. Însasi mintea este doar un concept, nici in 2014 nu se știe exact cu ceea ce gândim, se presupune ca ar fi materia cenușie. Si acum întreb, cum poți vindeca cu medicamente ceva ce nu se găsește ?
Eu spun altceva, e doar o minte neinteleasa……….doar prin intelegerea de sine se înțeleg cauzele si totul dispare. Intrați pe mine sa va explic in mare parte pr Facebook, atat cat se poate înțelege. Vorbesc din experientele mele care am tratat numai cu succes anxietatea. ; )

Diana Bordeianu 8:57am Apr 26
Poti face fata daca ai dobandit cateva strategii in cadrul terapiei pe care le vei pune acum in aplicare. Vei face fata cu curaj, facand ceva diferit.

Remus Sandu 9:03am Apr 26
EDIT: Pe de altă parte, un simplu masaj făcut de cineva care se pricepe – sau care vă face plăcere :) -, ar putea avea un efect garantat !
********
Ca să clarifcaţi un lucru de la bun început, ce părere aveţi de comentariul de aici http://tinyurl.com/qdrptkx

Apoi, puteţi îmbunătaţi răspunsul de adaptare scăzând necesarul de adaptare (sarcina alostatică): http://tinyurl.com/p24llul Mergeţi din link în link.

Sunt şi studii de caz similare cu al dumneavoastră, dar tratate cu succes: http://wp.me/p48646-1v2


Florentina Coman 10:42am Apr 26
"Duc în spatele meu…". Se spune că orice afecţiune emoţională aduce de fapt un beneficiu posesorului, adică, într-un fel sau altul, noi câştigăm ceva din asta. Putem câştiga simpatia sau compasiunea cuiva, putem viza dragostea altcuiva, protecţie sau control….. Şi pentru că avem un câştig, psihicul nostru devine inamicul nostru şi nu ne ajută să punem la zid emoţiile care ne devastează. Întrebaţi-vă: ce câştig am eu din anxietatea asta? Cum ar fi viaţa mea dacă n-aş avea o astfel de problemă? Ce încerc eu să evit de fapt, la nivel inconştient? Şi ca să răspund la întrebarea dvs, da, starea unei persoane anxioase devine tot mai grea pentru că apar din ce în ce mai multe comportamente de evitare. Asta înseamnă că toată energia mea, toate capacităţile mele sunt puse la lucru pentru a căuta protecţie împotriva acelor factori generatori de stres. Căutaţi să puneţi în practică ceea ce aţi învăţat şi căutaţi să daţi loc raţiunii, după cum am răspuns de curând altei întrebări de acelaşi gen. Raţiunea ştie să lupte cu emoţiile, învăţaţi să vă folosiţi şi să vă încredeţi în raţiune şi nu doar în ceea ce vă sperie.

Camy Kamy 8:25pm Apr 26
Buna! Am si eu aceeasi problema. Poti sa ma contactezi daca doresti, sa discutam.

Angela Pochincereda 9:17pm Apr 26
Buna, a aparut un produs nou, pentru a va ajuta, daca doriti luati legatura cu mine si va dau date concrete.

Carmen Caramlau 5:51pm Apr 27
Buna ziua. Incercati tehnicile de eliberare emotionala (Terapia EFT). Va vor scapa de "greutatea" pe care simtiti ca o duceti de atata timp. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile