consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o problema cu adaptarea. M-am transferat la un alt liceu, dar profesorii sunt foarte duri si orarul foarte incarcat.

Terapeuti RO 11:30am Feb 13
Mesaj:
Buna ziua! Am o problema cu adaptarea. Nu stiu cum sa incep…. Am dat la liceul Ciprian Porumbescu in clasa a9-a , dupa o saptamana din cauza distantei de casa si ne invatat sa fiu singur am reusit sa ma transfer la alt liceu …. bun … in orasul in care m-am transferat sunt 3 licee …. m-am dus la unul dintre ele …. dupa 1-2-3 saptamani nu am reusit sa ma acomodez …. atata ca mai aveam o fosta colega si mai vorbeam cu ea….. era usor profilul fiind Turism si Alimentatie ….. multi prieteni imi spuneau sa vin la liceul lor care este vazut mai bine(si chiar asa este) si eu neputand sa ma acomodez la primul unde m-am transferat , am rugat-o pe mama sa ma transfere. Am ajuns acum in al 2-ilea sem. din clasa 9 …. colegii mi se par cat de cat de treaba (prima impresie) …. in schimb acum e mult mai greu din cauza profesorilor care majoritatea sunt foarte duri si din cauza orarului care este foarte incarcat…..fata de cum il aveam la liceul anterior ….. la liceul anterior aveam multe module foarte usoare …. nu erau stresante ….. dar acum am gata o groaza de ex: 3 ore engleza … 3 istorie …. 4 romana….2 logica …. latina …. 2 tic …. 2 fizica …. mate … si tot asa …. cea ce e greu si ma streseaza mereu …. ma gnadesc numai la asta ….. si mai ales din cauza profesorilor rai mai ales la logica unde e f rea profa si dam si teza …. dupa si la psihologie intra 10 parca ….. e foarte stresant. Asi vrea sa ma sfatuiti …. ce pot sa fac. Va rog!!! Multumesc!!!

Botezat Radu 11:36am Feb 13
incearca totusi sa termini un an intreg intr-un singur loc. Cand facem o schimbare majora in viata ne este greu pana ne adaptam, mai ales in adolescenta. Fii perseverent si incearca sa te adaptezi cat mai bine cu putinta. Daca ai profesori dificili poate reusesti sa ii surprinzi cu un dialog intre patru ochi despre cum te simti tu si eventual sa ii intrebi de ce sunt asa agresivi. Daca sunt cu adevarat abuzivi cu tine atunci exista Directiunea. Nu te lasa agresat, reclama-i cu este nevoie. Sunt multi profesionisti in orice domeniu care nu au ce cauta acolo dar fata de care nu se ia atitudine

Buterchi Carmen 11:41am Feb 13
Vorbeste si cu psihologul liceului.

Viorel Mocanu 7:27pm Feb 13
Sincer, iti place cartea? Stii ce vrei sa urmezi in viata sau mergi acolo unde ti se pare mai usor, mai cu colegi draguti, ore usoare, etc? Asta arata ca nu esti statornica in deciziile tale si cind dai de greu, hopa schimbam… mare grija ca in viata multe lucruri nu mai merg schimbate si nu mai e cale de intors….

Ionut Grigorescu 7:35pm Feb 13
Dar e ceva ce iti convine? Oamenii adevarati iau lucrurile asa cum sunt si se apapteaza ei la ele, nu le schimba ori de cate ori nu le place ceva!!! Vad ca esti clasa a 9-a. Daca nu scriai asta, as fi crezut ca esti in clasa a 2-a! Numai copiii mici au pareri din astea! Mai crestem si noi un pic?

Psihoblue Madalina Chitac 6:33am Feb 14
“oamenii adevarati”? serios?

Ionut Grigorescu 10:56am Feb 14
Da.

Botezat Radu 11:10am Feb 14
mai exista si oameni imaginari… e bine sa ne ferim de ei ;)

Ionut Grigorescu 11:12am Feb 14
Si mai exista si oameni care desi i-a inzestrat natura cu creier si discernament, nu prea se comporta ca atare ;)

Botezat Radu 11:15am Feb 14
ce bine ar fi daca intelepciunea ar fi transmisa intrauterin… sau direct genetic, ca in Alien… sau Goa’uld din Stargate :P

Botezat Radu 11:18am Feb 14
asa mai exista si oameni care nu au fost inzestrati cu creier (prea mult) si nici suficient discernamant dar care sunt ‘mai oameni’ ca oamenii ;)

Ionut Grigorescu 11:20am Feb 14
Aia sunt oameni “si mai adevarati” ;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile