consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea se leaga mereu de mine si are asteptari mari de la mine, spunandu-mi ca asa trebuie sa fie o fata de doctor. Insa eu vreau sa fiu un copil normal, care invata strictul necesar.

Terapeuti RO 8:56am Mar 19
Mesaj:
buna. totul incepe de la legatura mea cu mama… am o sora mai mare care pentru ea intr.un fel sau altul este o dezamagire. nu a invatat cand a fost cazul si trebuie sa traga de ea mai mereu … iar eu invat cat pot, nu toate prostiile care le avem la scoala, dar invat! nu pot sa zic ca sunt un copil atat de rau si nu invat. dar mama mea se leaga de mine ca eu niciodata nu invat si are asteptari de la mine sa fiu foarte buna ca asa trebuie sa fie o fata de doctor spune ea, ceea ce eu nu imi doresc. vreau sa fiu un copil normal care invata strictul necesar si atat si sa ma si distrez nu sa stau toata ziua cu capul in carti. apropo am 17 ani. ce sa fac? ce sa ii spun?

Botezat Radu 9:23am Mar 19
ideal ar fi sa ajungeti la o ‘intelegere’, in sensul de a stabili impreuna un teren comun de la care sa puteti sa va orientati cum doriti. Mama o sa aiba pretentii toata viata, este mama! Important este sa existe dialog. Poti sa pui accentul pe comunicarea cu ea, sa ii explici exact cum te simti, ce nevoi ai, dorinte, etc. (re)deveniti prietene si in timp o sa va intelegeti mult mai bine. Daca sunteti de acord si ‘nu va iese’ mergeti impreuna la un psiholog. Succes ;)

Pisiologul De Serviciu 9:35am Mar 19
Nu cred ca e loc de dialog intre tine si mama ta. E clar ca mama ta proiecteaza dorintele ei pe tine. Tu ai nevoie sa te dezvolti in ritmul tau si asa cum vrei tu si indeplinind nevoile tale propri. La terapeut are nevoie sa mearga mama ta, sa descopere de ce proiecteaza pe tine si ce nevoie isi satisface proiectand.

Botezat Radu 9:42am Mar 19
sa nu absolutizam… totusi nu le cunoastem

Cristina H. B. Docan 10:39am Mar 19
Draga mea, chiar am o solutie usor de pus in practica la problema aceasta. Mai e si testata de curind (de Ziua Femeii), cind au folosit-o doua dintre colegele de clasa ale copilei mele, pentru mamele lor, iar feedback-ul pe care ni-l doream de la acestea din urma a venit imediat (a doua zi!). Daruieste-i mamei tale aceasta carte, si ce este de lamurit cu mama ta – se va fi rezolvat fara interventia ta :) https://www.facebook.com/pages/Calatoria-Fericirii/424418584250969 Totusi, daca, ipotetic vorbind, mai ramine ceva de facut – in locul tau, eu i-as scrie mamei o scrisoare. Adica mi-as lua citeva zile sa ma gindesc si sa lucrez la ea, si sa-i explic cu toate detaliile tot ceea ce simt si exact ceea ce-mi doresc. Asa, vei avea certitudinea ca esti ascultata pina la capat si vei avea sansa sa primesti de la ea un raspuns mai bine dramuit si, sa speram, si mai intelept!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile