Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea se leaga mereu de mine si are asteptari mari de la mine, spunandu-mi ca asa trebuie sa fie o fata de doctor.

Terapeuti RO 8:55am Mar 19
Mesaj:
buna. totul incepe de la legatura mea cu mama… am o sora mai mare care pentru ea intr.un fel sau altul este o dezamagire. nu a invatat cand a fost cazul si trebuie sa traga de ea mai mereu … iar eu invat cat pot, nu toate prostiile care le avem la scoala, dar invat! nu pot sa zic ca sunt un copil atat de rau si nu invat. dar mama mea se leaga de mine ca eu niciodata nu invat si are asteptari de la mine sa fiu foarte buna ca asa trebuie sa fie o fata de doctor spune ea, ceea ce eu nu imi doresc. vreau sa fiu un copil normal care invata strictul necesar si atat si sa ma si distrez nu sa stau toata ziua cu capul in carti. apropo am 17 ani. ce sa fac? ce sa ii spun?

Irina Puiu 9:40am Mar 19
Mama d-voastra pare ca are niste lucruri personale nerezolvate, dumneaei, carora le este tributara. Adica nu prea cred ca stie cu adevarat ce efect au ele asupra d-voastra. Insa, ceea ce puteti face este sa-i spuneti, sa-i aratati, cat de autentic puteti d-voastra, cat de sincer, cum va simtiti cand…, cat va intristeaza atitudinea dumneaei, cat va raneste, cat de neiubita, neacceptata (poate) va simtiti, cat de descurajata etc. Spuneti-i ca faceti tot ce puteti, insa daca faceti ceva in privinta scolii si a educatiei, n-o faceti atat pentru mama, cat pentru viitorul d-voastra. Este nevoie sa-i spuneti lucrurile acestea, poate, de mai multe ori, in mai multe contexte. Parintii nostri sunt, de multe ori, tributari unui sistem de educatie (in familie, la scoala), care a functionat exact asa. Adica si mamei d-voastra i s-a facut acelasi lucru candva. Nu va fi usor stiu, insa exista sanse ca mama sa priceapa ca nu va ajuta punand atata presiune pe performanta scolara. Efectele sunt de multe ori contrare asteptarilor si intentiilor initiale. Ganduri bune!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita