consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si in decursul anilor m-am confruntat cu diferite probleme medicale: epilepsie, tuberculoza pulmonara, iar recent cu o urticarie cronica.

Terapeuti RO 7:12pm Feb 23
Mesaj:
Buna ziua.
Am 20 de ani si in decursul anilor m am confruntat cu diferite probleme medicale si anume:epilepsie,tuberculoza pulmonara,iar recent cu o urticarie cronica.
Intrebare: 1.Exista vreo legatura intre acestea? 2.Pot duce acestea la tulburari psihice? 3.Cer pareri/sfaturi/indrumari/ajutor. Mentionez ca in prezent ma confrunt cu diferite si frecvente stari (anxietate, neliniste, melancolie, somnolenta, abulie,etc) si cu consecintele acestora (imi afecteaza in mod vizibil viata, relatiile cu ceilalti, relatia cu mine insumi, s.a) Am un sentiment obscur de tot ce mi se intampla si ma surprind tot mai des intrebandu`ma daca nu cumva sufar de vreun soi de tulburare.
Multumesc!

Botezat Radu 7:18pm Feb 23
nu stiu daca exista vre-o legatura clara intre ele, dar imi imaginez ca trebuie sa fi fost foarte greu/stresant/obositor sa treci prin atatea pana la varsta asta, starile tale afective clar fiind datorate acestora, asta doar din ce ne-ai spus pana acum. Ai putea sa stai de vb cu un psiholog despre cum te-au afectat toate experientele astea, cum le menajezi, etc. Succes!

Consiliere Psihologica Anna Ri 7:45pm Feb 23
daca tu te intrebi daca exista vreo legatura intre problemele medicale pe care le-ai avut de-a lungul timpului, probabil ca exista…insa nu la aspectul medical ma refer. stiind ca exista o legatura f puternica intre psihic si corp, este foarte probabil ca prin aceste boli corpul tau sa exprime o suferinta de natura psihologica, ce poate fi lipsa afectiunii, poate fi vreun eveniment marcant prin care ai trecut, etc… atentie, nu afirm ca problemele medicale pe care le-ai avut pot duce la tulburari psihice… recomand sa discuti cu un psiholog/psihoterapeut, te-ar ajuta sa intelegi mai bine ceea ce ti se intampla. Curaj!

Cristina H. B. Docan 9:12am Feb 24
Bune intrebarile pe care (vi) le puneti, bravo!, va duceti (cautati) la cauze! Sigur ca intreaga dumneavoastra istorie de viata necesita o analiza mai detaliata – dar chiar si asa, “la minut”, cum se poate face in acest spatiu, va pot spune ca epilepsia si urticaria au cam aceeasi cauza emotional-spirituala, care va atrage atentia ca aveti nevoie sa va … imprieteniti cu viata :) . La modul propriu. Sa “ii acceptati prietenia” (ca pe facebook, eventual ;) ), intelegind ca e de partea dumneavoastra. Ca lumea in care traim e un loc sigur (chiar e!), pe care, odata ce-l veti descoperi asa, veti ajunge sa-l si indragiti. De altfel, anxietatea si tot restul listei va indica si ele faptul ca traiti in frica de viata. Vestea buna? …Toate acestea au leac, nu pregetati sa-l cautati!

Carmen Badea 5:57pm Feb 24
Urticaria poate sa fi aparut si ca urmare a tratamentelor agresive la care presupun ca organismul dumneavoastra a fost supus. Ca un fel de aparare.
De aceea ma gandesc ca v-ar fi de folos un protector hepatic si eventual un tratament care sa ajute organismul sa se detoxifieze.
Si pot confirma si faptul ca exista o legatura categorica intre toate simptomele. Tratamentul crizelor de epilepsie a supresat un simptom neurologic, pe care l-a trimis undeva mai spre periferia organismului, la nivelul pielii, acolo unde, cum atat de frumos spunea colega Cristina, se afla legatura cu lumea exterioara. E, intr-un fel, o situatie buna, faptul ca supresia a exteriorizat suferinta, de obicei o interiorizeaza. E posibil ca, acele satari rele, sa reprezinte o supresie spre interior.
Ca recomandare, pe langa psihoterapia pe care si eu o gasesc indispensabila, va sfatuiesc sa faceti cateva cure sustinute de debarasare a organismului de toate chimioterapicele si anticonvulsivantele care l-au agresat. Aveti de partea dumneavoastra tineretea, asa ca, totul va fi bine !


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile