consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt implicata intr-o relatie de aproximativ un an. Pe timpul relatiei, prietenul meu a aratat schimbari frecvente de comportament, fara a face ceva in privinta asta, efectiv schimbari bruste.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Sunt implicata intr-o relatie de aproximativ un an de zile.Pe timpul relatiei, prietenul meu a aratat schimbari frecvente de comportament, fara a face ceva in privinta asta, efectiv schimbari bruste.De cateva ori s-a intamplat sa fie si violent, are impresia tot timpul ca eu vreau sa-i fac ceva rau sau ca am treaba cu diversi prieteni de-ai lui, nebazandu-se pe chestii reale.Isi creeaza propriile filme si ma acuza de chestii ce nu ai legatura cu realitatea.Traieste cu teama ca eu tin legatura cu diversi prieteni de-ai lui, analizeaza absolut orice si ma acuza de chestii pe care nu le fac.Astea au fost prezente pe tot parcursul relatiei, dar ceea ce m-a facut sa va scriu este faptul ca, mai nou, delireaza, daca pot sa-i spun asa.Cert este ca spune ca o voce din mintea lui il preseaza sa zica anumite chestii, cum ar fi ca unei persoane apropiate i se va intampla ceva rau si ca el nu isi doreste acest lucru, nu isi doreste sa spuna.Si ca aceasta voce ii apare tot timpul in
cap.Repeta ca vrea sa aiba activitate ca sa uite.M-am gandit ca asta ar putea sa fie si o inflorire de-a lui pentru ca mi-a spus asta in urma unei mici certuri.Si prin asta sa incerce intr-un fel sa-mi atraga atentia, dar si asa, mi se pare total exagerat pentru o persoana normala.Eu il suspectez de ceva timp cum ca ar avea o boala psihica, dar cum nu am cunostinte in aceasta specialitate, am zis ca poate doar mi se pare.Mentionez ca are probleme de concentrare, de retinere, nu se poate descurca singur, in general.Va rog, daca ati putea, sa-mi dati un diagnostic sau, cel putin, un sfat cu privire la atitudinea pe care eu trebuie sa o adopt fata de el deoarece ma epuizeaza pe interior.Multumesc!

Unica recomandare ar fi sa mearga la medic, sau mai intai la un psiholog ca sa nu se sperie ca ar avea nevoie si de consultatia fie a unui neurolog fie psihiatru. Ajutorul de care are el nevoie nu e de competenta ta, chiar daca esti prietena lui.
Schimbarea trebuie sa vina de la el. Tu poti doar sa incerci sa il convingi ca are nevoie de ajutor specializat. Si in primul rand ai grija de tine si apoi de el.Mult succes!
Un diagnostic nu se poate pune așa, dar pot sa te asigur ca e de competența psihiatriei! Ieși din relație cat mai repede!
 2
Trimitere catre psihiatru de la medicul de familie, medicul va stabili diagnosticul si tratamentul corespunzator!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile