consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt bona pentru 2 copii, baiat si fata de 9, respectiv 7 ani. Cu fata am probleme. Cand e vorba sa o duc la scoala, urla, loveste, nu vrea sa se imbrace.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Buna ziua!

Ma numesc Andreea si am 32 de ani.Sunt bona pentru 2 copii,baiat si fata 9 respectiv 7 ani. Baiatul este ascultator, disciplinat.Cu fata insa am probleme. Cand e vorba sa o duc la scoala, urla, loveste, nu vrea sa se imbrace.Chiar ea a marturisit ca se comporta asa in speranta ca mama va renunta la serviciu si va sta cu ea. In afara de aceste episoade, ne intelegm ok.

Spuneti-mi va rog cum sa procedez.Multumesc!

Dana Dica

Raspunsul il aveti deja primit de la fetita. Fetita duce lipsa de iubire,atentie , afectiune din partea mamei. Ca limbaj de iubire, fetita are limbajul: timpul petrecut in doi. Indiferent cat de iubita si apreciata este, fara aceasta forma de iubire venita strict din partea mamei, ea se simte neiubita. (A se citi despre limbajele de iubire si despre lmbajele de iubire la copii). Oricat i se explica, explicatiile nu inlocuiesc prezenta mamei. Este imperios necesar ca mama sa petreaca mai mult timp cu fetita, facand in asa fel ca, oricat ar fi de ocupata, sa faca treburile avand fetita in preajma, vorbind cu ea mereu in timp ce ea faca treaba prin casa, sunand-o f des cand se afla la serviciu. Sa interactiuneze f des si cat de mult posibil cu fetita. Unui om ii este imperios necesar sa i se “vorbeasca” pe limbajul lui/ei de iubire. In cazul de fata: timpul petrecut in doi, eventual cuvintele de apreciere si gesturile de afectiune daca duce lipsa si de acestea. In orice alt mod ne-am manifesta si oricat de mult am iubi pe cineva, acel cineva o sa se simta neiubit atat timp cat nu avem un comportament ce corespunde limbajului de iubire al respectivei persoane. Valabil la orice om, adult sau copil
 4

Olimpia Ciocea

Vorbiți cu mama și spuneți ce ne-ați spus și noua. E datoria ei sa rezolve relația cu fetita,asa cum a explicat și d-na Dana Dica.
 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile