consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Implant dentar Dental Premier

Implant dentar Dental PremierProbleme cu dantura? Implantul dentar este o piesa de titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile, care tine loc de radacina a dintelui, fiind cea mai buna metoda de a inlocui un dinte pierdut pentru obtinerea unui zambet perfect!

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un baietel de 2 ani si 9 luni, iar eu si sotul meu ne certam foarte mult. Copilul a inceput sa nu mai doarma bine si se trezeste de foarte multe ori pe noapte.

Terapeuti RO 11:00am Jan 24
Mesaj:
Buna ziua.Am un baietel de 2 ani si 9 luni iar eu si sotul meu ne certam foarte mult. Copilul a inceput sa nu mai doarma bine, se trezeste de foarte multe ori noapte…am impresia ca are cosmaruri…tipa, loveste in somn.Ziua cand este acasa daca nu ii faci pe plac urla, daca ies cu el afara daca ii spun ceva ce lui i se pare inneregula tipa.Stiu ca e din vina noastra si incercam sa schimbam acest lucru dar cum??? Va rog ajutati-ma!! O zii frumoasa

Botezat Radu 11:05am Jan 24
mergeti la terapie de cuplu si rezolvati-va impreuna cu sotul problemele… restul vine de la sine

Viorel Mocanu 11:17am Jan 24
comportamentul dumneavoastra de cuplu poate traumatiza psihic copilul ireversibil si sa ramina cu sechele de atitudine si comportament…. ESTE INTERZISA cearta parintilor in preajma copiilor mai ales cind ei sint mici… si mai ales cind exista si forme de violenta domestica intre soti… ca adulti mergeti la terapeut…. dar copilul ???????

Botezat Radu 11:26am Jan 24
copilul o sa reprime amintirile neplacute/traumatizante… important este ca acest comportament agresiv sa fie inlocuit cu unul pozitiv/hranitor pt copil

Denissa Toma 11:35am Jan 24
viata de cuplu poate fi uneori dificila, iar cearta este in anumite situatii modalitatea la care se ajunge pentru rezolvarea problemelor- modalitate, din pacate putin eficienta pentru adulti si foarte traumatizanta pentru copii. Pentru dvs ar fi util sa faceti sedinte de psihoterapie, iar cu copilul.., poate ar fi folositor sa-i explicati ca uneori oamenii mari se cearta foarte tare (cum se cearta si el cu alti copi pe jucari), dar apoi se impaca. Si neaparat, cereti-va iertare ca va certati in fata lui si ca spuneti vorbe urate.Il va ajuta sa stie ca o cearta – chiar intre adulti- se incheie, si asa va invata ca e bine sa-ti ceri iertare cand faci lucruri ürate, rele”

Viorel Mocanu 11:45am Jan 24
“am impresia ca are cosmaruri…tipa, loveste in somn” – acolo copilul cred ca “a vazut” si fapte, nu numai vorbe in cearta dumneavoastra de cuplu…. copilul “a vazut” in cearta dumneavoastra ceva prea dur pentru virsta lui si aceste imagini cu greu se mai sterg din creier… ale generind “moduri” de aparare verbale si fizice…. tipete, urlete, mimari de miscari de autoaparare involuntara

Gerard Stroe 11:55am Jan 24
Cearta poate fi o forma de relationare intima pentru ca in cearta fiecare isi expune vulnerabilitatile, punctele sensibile care daca sunt atinse se irita si mai tare, ori punctele sensibile nu le arati oricui ci cuiva in care ai incredere. Aceasta forma de de relationare intima poate fi invatata de catre copil, asa cum probabil ati invatat-o si dumneavoastra! Prin urmare ar fi benefic daca ati schimba-o cu o modalitate autentica de relationare intima, iar psihoterapia v-ar putea ajuta in acest sens.

Remus Sandu 1:26pm Jan 24
Există situaţii în viaţă în care individul chiar are de câştigat dacă este agresiv sau furios, uneori putând fi chiar apreciat /felicitat. Se numeşte ‘comportament adaptativ de supravieţuire’.Dar răspunsul adaptativ poate fi corupt printr-o alimentaţie cu prea multe cereale, uleiuri cu omega 6/deficit de omega 3, deficit de magneziu/niacină samd.
Sau mai evident consumul de alcool. În comentariile de la articol, doar un exemplu banal http://tinyurl.com/pzctn3u Pe scurt, evitaţi ‘produsele alimentare de bază, în schimb încercaţi câteva suplimente importante ;) http://www.cristianmargarit.ro/2010/06/biz/produse-alimentare-de-baza


Consiliere Psihologica Anna Ri 2:13pm Jan 24
Stimata doamna, varsta copilului dvstra ma duce cu gandul la faptul ca acesta exprima/ilustreaza prin comportamentul sau ceea ce se intampla in familie, de fapt intre parintii sai. Cautati sa imbunatatiti relatia dvstra cu sotul, discutati despre ceea ce se intampla, apelati la terapie de cuplu, si odata ce se imbunatateste relatia dintre dvstra, ca parinti, simptomele copilului vor disparea. Copilul are nevoie nu numai de dragostea parintilor, dar si de dragoste intre parinti.

Bogdan Bogdanovich 7:03pm Jan 24
voi sunteti ptr el Zeii lui protectivi… ce dintr.o data se cearta … iar aceasta cearta a zeilor il face sa se teama de propria existenta in viitor / ce o sa se intample cu mine dk mami se desparte de tati? ba mai mult … multi copii isi asuma vina ptr cearta zeilor, in gandirea lor magica … si cauta solutii magice ptr rezolvarea conflictelor/ aparand ritualuri ce vor adanci si mai mult culpabilizarea copilului in relatie cu voi. Apelati la terapie sistemica de familie cat puteti de repede … sau macar incetati volenta verbala si psihica in fata copilului :(

Psiholog Constantin Oprea 8:41am Jan 31
Urgent,o terapie de cuplu.Altfel sunt șanse ca problemele să se agraveze.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed