Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatFetita mea de 6 ani are o frica exagerata de despartire. Nu pot face nimic fara ea, ma pazeste sa nu plec undeva. Nici pana la magazin nu pot merge singura, uneori nici in alta odaie…

Terapeuti RO 8:48am Jan 9
Mesaj:
Buna ziua. Am si eu o problema, va rog sa ma ajutați…
Am o fetiță de 6 ani care dupa parerea mea nu se poarta adecvat si ma scoate și pe mine din fire, am impresia ca nebunesc deja. Are o frica exagerata de despărțire. S-a adaptat foarte greu la grădiniță (sau se poate de spus ca nu s-a adaptat defel) acuma merge la scoala. Seara ma suna fiecare citeva minute sa intrebe cind ma intorc de la servici, nu pot face nimic fara ea, ma pazeste sa nu plec undeva. Nici pina la magazin nu pot merge singura, uneori nici in alta odaie… Orice fac, sta linga mine.
Va rog sa ma ajutati. Ce sa fac? Cum sa vorbesc cu ea? Intelege, este conștientă dar nu își poate controla emoțiile.Simt ca incep da fac tot mai multe greseli, imi ies din fire și-i spun lucruri pentru care îmi pare rau mai tirziu…

Hurloi Ana Silvia 9:36am Jan 9
fa-i cadou un catzelus, mergeti impreuna sa-l cumparati, las-o pe ea sa-l aleaga, sa-i puna nume! :)

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:50am Jan 9
incercati totusi sa mergeti cu ea la un psihoterapeut. Acesta poate clarifica ce se intampla. Succes!

Ioana Monica Ciolan 10:02am Jan 9
anxietatea de separare este o problema intalnita des la copiii. Ar fi foarte interesant sa aflati ce anume gandeste ea si ce simte. Apoi incercati progresiv in fiecare zi in joaca sa ii cresteti toleranta: incepeti de la 15 minute in camere separate in care o implicati intr-o activitate interesanta. Poate daca o implicati in niste activitati in afara scolii care sa o atraga si sa fie inconjurata si de alti copiii: muzica, dans. Interesati-va daca in scoala in care invata exista un consilier scolar si mergeti impreuna la cateva intalniri.

Mihaela Mangu 11:24am Jan 9
Am avut si eu cu fetita de 6 ani o problema de genu asta.totul este sa o faceti sa uite si in special sa nu-i aduceti d-voastră aminte de faptul ca ei ii este teama de ceva.recompensati-o când face progrese.intariti-i cercul de prieteni si lasati-o o perioada sa fie independenta fără sa va simta lipsa.daca are frati e si mai bine ca pot sa se joace împreună.aratatii-i dragostea d-voastră in totalitate!

Onetiu Florin 1:58pm Jan 9
Teama de abandon se trateaza dar trebuie atat un efort din partea parintilor cat si din partea fetitei, totul asistat de un psiholog.

Madalina Mitrache 2:26pm Jan 9
Este greu, insa cu multa rabdare si afectiune va puteti ajuta fetita sa treaca de aceasta etapta dificila din dezvoltarea sa. Apelati cu incredere la indrumarile unui psiholog specializat. Succes!!!

Neli Pena 6:44pm Jan 9
Nu va iesiti din fire. Mergeti cu fetita la psiholog.Neaparat!

Daniela Marinela Achim 7:18pm Jan 9
si homeopatia o poate ajuta foarte mult pe fetita.Incercati un homeopat unicist .

Eliza Cazanescu 8:43pm Jan 9
mergeti la un psiholog cu specializare in terapie cognitiv comportamentala si veti primi ajutor! va doresc numai bine!
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile


implant dentar fast and fixed