consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt fată, am 18 ani și probleme foarte mari cu nervii. Ajung să plâng mult, să zbier, să lovesc lucruri. Comunicarea cu familia mea este foarte slabă. Nu ne înțelegem. Tatăl meu a divorțat și este plecat în Italia. Vorbim extrem de rar.

Terapeuti.ro 8:14am Nov 21
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Sunt fată, am 18 ani și probleme foarte mari cu nervii. De când sunt mică am avut un temperament foarte acid, doar că în ultima perioadă, simt că orice întrebare sau vorbă mi se adresează, mă scoate din pepeni. Ajung să plâng mult, să zbier, să lovesc lucruri și să mă tot întreb ”De ce?”. Nu mai pot discuta calm cu nimeni fără să țip (lucru cu care eu chiar am o problemă) și nu știu cum să mă calmez! Nu vreau să merg la un psiholog din lipsa banilor și în altă parte nu știu unde să caut răspunsuri pentru problema mea. Comunicarea cu familia mea este foarte slabă. Nu ne înțelegem și de fiecare dată când am vrut să discut despre ceea ce simt, nu am primit răspunsuri folositoare și ceva mă oprea din a le spune prea multe. Nu mă simt confortabil deloc.
Stau cu mama și fratele meu. Tatăl meu este divorțat de mamă și plecat în Italia. Țin legătura cu acesta doar că vorbim extrem de rar.
Nu știu ce să fac..Cum mă pot calma?


Ana Ungar 8:31am Nov 21
In momentul in care se acumuleaza multe frustrari si multa furie este destul de greu sa o mai controlam. Iti recomand insa sa incerci sa o canalizezi catre alte activitati si mai putin catre alti oameni. Alte activitati pot fi sport, desen, cantat sau orice iti place tie sa faci si sa pui toate emotiile acolo in desen sau in alergat :)

Botezat-Antonescu Radu 8:41am Nov 21
de acord, poti recanaliza energia aceea in activitati artistice sau sportive. Ce doresc sa adaug este ca acele cauze ale furiei tale, mai devreme sau mai tarziu, este de dorit sa le confrunti (preferabil cu un psihoterapeut, pt eficienta). Daca esti inca la Liceu mergi la psihologul scolar si macar schimba cateva pareri. Poti cauta online grupuri de genul ‘anger management’ care ofera intalniri gratuite in diverse locuri, etc. Curaj si succes!

Ileana Profeanu 1:41pm Nov 21
ai probleme mari cu nervii la 18 ani? ce o sa se intample mai incolo? cred ca se numeste adolescenta, si se diminueaza odata cu varsta. nu te ingrijora prea tare, si eu aveam probleme mari cu nervii la varsta ta, de fapt, pana acum cateva luni m-au tinut problemele astea (si acum am 21 de ani), dar mi-au trecut. e important sa-ti amintesti ca nu e nimic care sa merite sa te ambalezi atata, chiar daca la momentul respectiv nu pare sa fie asa

Mauscell AltOm 5:55pm Nov 21
buna,eu nu cred ca ai o problema ..fiecare om are temperamentul lui si cu totii avem defecte ,defectul meu este ca sunt prea calm ….ceea ce vreau sa zic este ca poate nu ai gasit o persoana cu care sa comunici si sa te simti in largul tau in acelasi timp ,ai putea alege sa vorbesti cu cineva care are studii in acest sens si poate te ar ajuta ,insa eu iti propun altceva :vorbeste cu mine ….,fiecare om are o poveste de spus ,iar o parte benefica a conversatiei cu mine este ca sunt un strain ,nu te cunosc,nu stiu nimic despre tine si nu te pot judeca ,…tot ce pot face este sa te ascult ,daca ai placerea sa ma asculti si sa comunicam despre orice la intamplare …. incearca sa combini focul cu apa ,metaforic vorbind si vezi ce iese ….uite te la poza mea de profil si comparo cu ce de coperta ….cea de coperta este de aseara ,iar cea de profil de mult …..stiu ca arat rau psihic vorbind ,dar nu am incredere in nimeni din cei pe care ii cunosc ,am la fel ca tine nevoie de o persoana necunoscuta ,apropiata de varsta mea si care ar putea sa ma inteleaga ,am nevoie de comunicare daca intelegi ce vreau sa zic . o seara frumoasa si toate bune :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile