Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt o adolescenta de 14 ani și locuiesc cu mama în Austria, părinții mei fiind divorțați. De când sunt aici m-am închis în mine, nu am niciun prieten și stau toată ziua închisă în casa. Vreau foarte mult sa mă întorc în România, dar mama zice ca trebuie sa stau cu ea pana termin școala.

Terapeuti.ro 7:40am May 15
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua! Sunt o adolescenta de 14 ani și locuiesc cu mama de 2 ani în Austria,părinții mei fiind divorțați. Problema mea e ca de când sunt aici m-am închis în mine, nu am niciun prieten și stau toată ziua închisă în casa. La școală sunt tot singura și vreau foarte mult sa mă întorc în România. Îmi e frica sa vorbesc cu mama despre ăsta pentru ca am mai încercat sa port discuția asta cu ea în trecut dar nu a cooperat deloc. Zicea ca trebuie sa stau cu ea pana îmi termin școala, dar eu simt ca nu mai rezist. Ce ar trebui sa fac?


Botezat-Antonescu Radu 7:51am May 15
chiar daca parintii tai sunt divortati, tatal tau poate sa lupte in continuare pt binele tau, mai ales din punct de vedere legal. Contacteaza-l si discutati despre ce se intampla cu tine, preferabil toti 3. Curaj!

Cristina Anghel 6:49pm May 15
Cum stai cu limba germana? Si necunoasterea limbii izoleaza. Daca deja vb germana, incearca sa te alaturi unui grup (sportiv, de cercetasi, dans etc.), orice te pasioneaza pe tine. Acolo sunt multe optiuni in scoli. Multe sunt gratuite. Asa iti vei putea face prieteni, cu care sa imparti aceleasi hobbyuri. Daca ai dificultati cu limba, inscrie-te la un curs. Izolarea si renuntarea nu sunt o solutie. Pana reusesti sa il convingi pe tatal tau sa te ia inapoi (daca asta este chiar ceea ce iti doresti) incearca sa faci ce e mai bun din situatia actuala. Poate se va imbunatati si comunicarea cu mama. Daca nu, exista si acolo psihologi (si psihologi scolari) si poti/puteti discuta cu cineva. Iti tin pumnii!

Soare Fericire 12:29pm May 16
Poate fi doar un moment specific adolescentei – cautarea sinelui, la fel cum se poate sa nu identifici problema adevarata care te face sa te izolzi si sa doresti sa revi in Romania, nefiind doar faptul ca esti in o tara straina, ci si faptul ca nu ai relatia deschisa cu mama ta, in care sa te simti iubita, inteleasa,apreciata etc. Uneori parintii se comporta asa cum ei cred ca este mai bine pentru copilul lor. desi ceea ce cred ei la un momend dat se verifica in timp ca nu intodeauna au stiu sa actioneze asa cum ar fi fost mai bine, si deaceea este bine sa ne informam ca si parinti cat mai mult despre cum sa fim niste parinti cu copii fericiti cu sine. Iti las un link cu recomandarea unei carti, si un video pe tema cartii, carte si video pe care ar fi bine sa le cititi si vizionati impreuna. http://www.eusunt.ro/carte-Sustine-constient-adolescenta~3962/

Robert Giuliano Denes 2:37pm May 16
Incearca sa iti faci prieteni la scoala sa comunici sa iesi cu colegi la un suc sa conversezi


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita