Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Soțul meu are manifestări de ipohondrie de mai mult timp, iar de când a început pandemia Covid, este atât de speriat încât a plecat de acasă. Și-a lăsat familia cu 2 copii, pentru că eu nu am fost de acord să plec. Teama de îmbolnăvire și de moarte l-a determinat să plece la prieteni din alte zone.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bună ziua,
Mă numesc Maria și am 46 de ani. Momentan sunt casnică, iar soțul meu lucrează într-o fabrică de mobilă.
Am nevoie de ajutor terapeutic pt soțul meu în vârstă de 45 de ani.
Are manifestări de ipohondrie de mai mult timp, iar de când a inceput pandemia Covid, este atât de speriat încât în urmă cu o săptămână a plecat de acasă.
Și-a lăsat familia cu 2 copii, pt că eu nu am fost de acord să-mi las casa și să plec cu copiii.
În orașul nostru sunt mai multe cazuri de Covid decât în alte orașe, iar teama de îmbolnăvire și moarte l-a determinat să plece să stea la prieteni din alte zone.
Cum îl pot ajuta, vă rog?
  • Cătălin Nedelcu
    Cătălin Nedelcu Bună ziua. Îl puteți ajuta doar prin recomandarea consultului psihiatric ori a unui psiholog. Îi puteți argumenta că astfel va fi mai liniștit, iar teama de boală/moarte se va reduce considerabil. Ar fi de mare ajutor să știm când au început exact aceste manifestări ipohondre? Soțul a trecut printr-o perioadă stresantă? Atmosfera în familie/cuplu era una liniștită, vă înțelegeați bine? Un alt semn de întrebare ar fi cum de a ales să stea la acei prieteni, gândindu-se că de la ei nu se va îmbolnăvi, și cum de acei prieteni au acceptat o astfel de cerere deplasată, știind că soțul are o familie acasă? O posibilitate ar fi ca soțul să aibă și alte motive pentru care a luat această decizie abruptă. Așteptăm mai multe informații. Cele bune!
  • Monica Enescu
    Monica Enescu Probabil nu va putea să stea prea mult pe la prieteni, la un moment dat va trebui sa revină acasă. Subscriu la cele scrise de colegul meu, cel mai ușor pentru moment este începerea unui tratament psihiatric. Cu serviciul cum a rămas? Înțeleg ca el este singurul din familie care lucrează…
  • Daniel Mois
    Daniel Mois Nu îl puteți ajuta ÎMPOTRIVA voinței sale! Și orice PRESIUNE pe care o veți face va determina o reacție contrară… Acceptați situația așa cum este, și așteptați ca el să găsească o soluție. Iar sugerarea de consult psihiatric o să-l sperie și mai tare! Făcându-i refuzul categoric! Când suferința va deveni de nesuportat, va CERE el sprijinul. Și poate va găsi un terapeut bun.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita