Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Aud de atatea boli, persoane apropiate mie sunt bolnave sau mor, mama mea e bolnava, un unchi a murit de cancer hepatic. Am devenit obsedata ca as fi si eu bolnava.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! In jurul meu aud de atatea feluri de boli, persoane apropiate mie sunt bolnave, oameni dragi mie mor, mama mea e bolnava…..Ma afecteaza atat de mult cand aud de boli, incat atunci cand un unchi de al meu a murit de cancer hepatic, simt ca ma doare pe mine ficatul. E ca o obsesie ca as fi bolnava. Este chinuitor sa simti ca te dor anumite organe cand auzi de alti oameni. eu sunt constienta ca de fapt nu am nimic, doar ca e o chestie care porneste din creierul meu si imi transmite o durere falsa in anumite zone ale corpului. De exemplu, aud de o colega care a murit de anevrism cerebral, incepe sa ma doara capul, sa imi fie frica sa nu mi se intample acelasi lucru. Aud de o persoana care e bolnava la plamani si ma consum asa intens, incat simt o durere fizica in zona plamanilor, dar daca imi iau gandul de la acea persoana imi trece, realizez ca “durerea” porneste din creierul meu, si ca de fapt eu nu am nimic si sunt perfect sanatoasa. Nu stiu daca are sens ce spun acum, insa nu pot sa imi iau gandul de la asta, si uneori ma doare o anumita parte a corpului saptamani in sir, pana reusesc sa ma detasez de bolile de care aud. Singurul mod prin care imi trece aceasta durere este sa imi provoc o durere fizica in alta parte a corpului, ca sa imi distrag atentia. Doar ca este foarte dureros si chinuitor, sper ca v-am facut sa intelegeti problema mea, aveti un sfat? Stiti ce ar putea fi? Sau cum sa imi educ mintea sa nu resimt suferintele altor oameni in mine, fizic? Imi e teama ca daca durerea persistaq mult, acel organ al meu s-ar putea imbolnavi. Nu am bani de psihoterapie, de aceea va cer sfatul.

Fii mai increzatoare in Dumnezeu si in lucrul lui. Viata e un drum cu sens unic si fiecare ne petrecem ceva timp aici. Si tot la fiecare ne vine randul.
esti f empatica,citeste cartea Controlul mintii scrisa de Jose silva,sau ceva de emille coue;educa ti mintea,ptr ca este cred eu cel mai important organ si asa cum mina o tragi departe de foc ca sa nu te arzi asa trebuie sa inveti sa ti educi mintea
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita