consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

De când cu Covid-19, am început să am simptomele legate de virus: tuse, dureri de gât, febră, respirație grea și o durere de stomac persistentă. Mi se întâmplă de multe ori când citesc despre o boală să îmi apară imediat simptome identice. Când a fost Ebola mi-au trebuit 6 luni să îmi revin complet.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
24 feminin
Ma confrunt cu o problema și sper ca cineva să mă poată ajuta cu un sfat. Am mai postat de doua ori pe acest site, sper să nu fac abuz, însă m-ați ajutat enorm și apreciez foarte mult ceea ce faceți.
De când cu covid-19 , am început să am simptomele legate de virus , precizez că nu am interacționat cu nimeni dinafara țării și nu am fost nici in strainainte in ultimii ani. Problema este că de 2 săptămâni am aceste simptome ( tuse, dureri de gat, febra, respirație grea și deja am o durere de stomac persistenta) mi se întâmplă de multe ori când citesc despre o boală sa îmi apară imediat simptome identice. De exemplu când a fost Ebola mi-au trebuit 6 luni să îmi revin complet. Am avut zile când aveam simptome specifice, frica mă acaparase complet. Acum îmi imaginez că am și alte boli de care nu sunt conștientă și mai ales îmi este frică să merg la doctor. Îmi este frica să ies din casa și asta mă afectează. Nu știu ce să fac, nu știu cum să îmi revin. Când eram mică am avut probleme de sănătate și eram la un pas de a fii omorâtă. De atunci am aceste probleme.
  • Cristina Constantin, pagina de psihologie
    Cristina Constantin, pagina de psihologie Buna ziua! Faptul de a fi expus unei situații(boala si/sau acțiune a unei alte persoane) care amenință viata, poate duce la tulburare de stress post-traumatic (PTSD). Aceasta tulburare se trateaza din 2 perspective: medicamentos, in urma diagnosticului pus de un psihiatru si terapeutic, cu sprijinul unui psihoterapeut. Faptul că preluați simptomele unei boli, fara sa suferiti de acea boală, e un motiv suficient pentru a va adresa specialiștilor menționați mai sus. Veti vedea ca in acest fel vi se va îmbunătăți calitatea vietii. Mult succes!
  • Cabinet Psihologic Teleman
    Cabinet Psihologic Teleman Buna ziua! Faptul ca sunteti deja conștientă de gândurile negative disfuncționale este primul pas. Cu siguranta experienta traumatica din copilărie va marcat. Acum poate incepe procesul demarcarii. Centrul tuturor comenzilor se află în creier iar pt a ajunge la butonul rosu lucram cu acel proces care se numeste psihic. Psihicul poate fi influențat de multi factori… partea interesanta e ca maneta e la dvs…


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile