consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu credea ca a consumat marijuana, insa s-a adeverit ca erau etnobotanice stropite cu otrava de sobolan.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua!

Sotul meu a consumat marijuana sau cel putin asa credea el. Insa s-a adeverit ca erau etnobotanice stropite cu otrava de sobolan.

Am fost la psihiatru, iar doamna doctor spune ca are tulburare bipolara, datorita comportamentului sau spune ca a fost intr-un episod maniacal( inainte sa aflam ca ceea ce a consumat el era altceva).

Acum sotul meu este tare dezamagit de el, iar dansa spune ca este in episodul depresiv.

Mai este putin pana la urmatorul control, si as vrea, daca se poate sa imi spuna un specialist, diagnosticul se schimba dupa aflarea acestei vesti?

Multumesc anticipat!

In primul rand ce inseamna ca “s-a adeverit”? Au fost facute analize care sa ateste substanta psihoactiva? Cand a consumat sotul aceasta substanta? In general diagnosticul nu se poate pune daca starea persoanei se datoreaza consumului de substante/ medicamente, deci starile si comportamentul ar trebui sa existe independent si nu ca efect secundar. Cu toate astea, consumul de substante produce un dezechilibru al neurotransmitatorilor din creier, motiv pentru care daca starile persista, se ia in considerare un diagnostic si un tratament care sa echilibreze neurochimic.
 3
Nu, diagnosticul nu se schimba in functie de substanta consumata. Cei care sufera de tulburare afectiva bipolara au in episoadele maniacale (de exuberanta, veselie) un comportament riscant: activitati sexuale mai intense decat de obicei (d.ex. prostitutie), consum de substante, asumarea de riscuri pe care in mod normal nu si le-ar asuma (condusul masinii in stare de ebrietate) etc.. La polul opus, cand aceasta stare dispare, apare depresia. Aveti incredere in medicul ales si colaborati cu el/ea. In paralel, este necesara psihoterapia. Multa sanatate va doresc!
 2
pentru a fi diagnosticul de tulburare bipolara, trebuie sa fi fost si anterior cu anumite stari de deprimare uneori alternand cu stari de euforie si comportamente de risc! Rabdare si incredere- va recomand- pana la confirmarea unei probleme dureaza, trebuie sa fie simptome concrete cu o anumita manifestare, evolutie. Se pare ca sotul s-a speriat deja!
 1
In plus, exista tratamente pentru orice. Curaj, va fi bine!
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA: “Buna ziua!

Multumesc pentru raspunsuri! „s-a adeverit” inseamna ca a fost prins un grup infractional din orasul nostru, care se ocupa de comercializarea acestor substante, substante care au fost testate si care au fost consumate si de sotul meu. El in acest moment se comporta exact ca inainte, numai ca e speriat de diagnostic si dezamagit de el, de punctul in care este.

Saptamana urmatoare mergem la control, el urmeaza tratamentul cu rigurozitate si vizitam medicul odata la doua saptamani.

Imi doream sa stiu opinia mai multor specialisti. Multumesc mult!”.

 1
Nu se schimba, ci se adauga si DEPENDENTA de substante interzise. Insa nu diagnosticul e important, ci dorinta lui de a se reechilibra, de a face ceva in acest sens. Etichetele nu sunt utile pacientului, ci medicului care prescrie un tratament.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile