consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Anul trecut a murit tatal meu de cancer faringo-laringian. Atunci eram usurata pentru ca suferinta lui a fost enorma, dar mai apoi au aparut cosmaruri teribile. In trecut am avut o devresie severa, episod psihotic acut si tentative de suicid…

Terapeuti.ro 7:30am Feb 1
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua. Numele meu e R. Anul trecut a murit tatal meu ,a avut cancer faringo laringean. Stiam ca va murii pt ca in martie ni s-a zis ca are metastaze cerebrale. Pe data de 29 martie a si murit. Atunci eram usurata ca a murit caci suferinta lui a fost enorma,credeti-ma e oribil si ingrozitor sa vezi un om chinuindu-se atat. Problemele mele au aparut la cateva luni dupa ce a murit. Anume cosmarurile care sunt teribile. cateodata ma trezesc noapte si sunt constienta cu ochii deschisi dar in acelasi timp parca nu ma pot trezii din cosmar..el continua. Si mai nou si ziua daca dorm la fel am cosmaruri..a ajuns sa imi fie frica sa dorm.
Ce mai pot spune e ca am avut intre 2008 si 213 tentative de suicid, am avut o devresie severa si din 2011 iau tratament pt episod psihotic acut. Mi-a fost greu sa zicem pana in 2012 cand m-am pus pe picioare cat de cat. M-am acomodat si cu jobul si cu oameni. Inca mai am momente de anxietate sociala dar frica si tot ce era in capul meu a disparut. Am facut si terapie o vreme si da a ajutat. Acum stiu ca am trecut prin multe schimbari m-am mutat,stau destul de departe de prieten ii mei, dar partea buna e ca ma inteleg bine cu prietenul meu. Dar cosmarurile sunt ingrozitoare si asta ma sperie. Ce sa fac?


Botezat-Antonescu Radu 7:43am Feb 1
imi pare rau pt pierderea ta… trebuie sa fie groaznic, mai ales in acest caz. Ma gandesc ca esti inca in perioada de doliu si ca poate din cauza sensibilitatii tale este afectata mai puternic. Spui ca ai facut psihoterapie in trecut… ma gandesc ca poate ar fi bine sa o reincepi. Curaj si putere!

Lia Oltean 8:03am Feb 1
În baza vulnerabilităților deja existente, este posibil ca decesul tatălui tău sa te fi afectat mai mult. Într-adevăr cred ca a fost dureros să treci prin situația data, așa ca, în contextul descris, cred ca ar fi util ca în aceasta perioada sa reiei psihoterapia.

Doina Zamfirescu 8:31am Feb 2
Avand in vedere cele descrise de dvs. poate este momentul sa reincepeti o terapie asa cum au sugerat si colegii mei. Nu stati prea mult in aceasta stare cautati sa discutati cu un terapeut pentru a gasi modalitatea de a va simti mai bine.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile