consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fratele prietenei mele s-a sinucis acum 2 saptamani si de atunci ea prezinta aproape toate semnele unei depresii…

Terapeuti RO 7:51am Oct 20
Mesaj:
Buna ziua!
Este pentru prima oara cand intreb ceva de genu pe internet.
Dar am o problema, fratele prietenei mele s-a sinucis acum 2 saptamani si de atunci ea este intr-o stare foarte proasta de atunci si din ce am citit pe net prezinta aproape toate semnele unei depresii, mai putin sentimentele de suicid si dureri cronice. In plus eu nu pot fii langa ea, deoarece nu sunt in tara, sunt plecat cu serviciul. Ma nelinisteste si mai mult faptul ca are momente in care sta 80% din timp cu capul plecat si incearca sa ii indeparteze pe ceilalti(inclusiv pe mine), asta doar ce observ eu vorbind cu ea pe skype. Ea este de parere ca stie care sunt semnele unei depresii ca noi ceilalti o presam sa treaca peste.Si ca este mult prea devreme pentru asta.Ea este inca in scoala dar lucreaza part time. A avut chiar si o tentativa de a renunta la serviciu, dar in urma discutiilor a renuntat la idee. Cand i-am trimis un link in care explica semnele depresiei s-a suparat si mai mult pe mine.

Ce este de facut in acest caz? Eu unul nu stiu cum sa o ajut si nici ce am de facut pentru a putea indrepta situatia.

Va multumesc mult pentru ajutor!

Si va doresc o zi placuta!

Cu stima,
Catalin.


Florea Elena Roxana 8:01am Oct 20
Cand moare cineva drag treci printr-o perioada de doliu si e posibil ca prietena dvs sa treaca printr-un astfel de moment. Sincer 2 saptamani e timp putin mai ales ca fratele prietenei dvs s-a sinucis si e greu de inteles o astfel de fapta. Eu am trecut printr-o tentativa de suicid si stiu exact cat de disperat esti ca sa ajungi la asa ceva. ea probabil cauta raspunsuri de ce a facut asta ? e greu nici eu nu am cum sa dau o explicatie pt asa ceva….nici eu nu am habar de ce am facut asta acum 8 ani. stiu doar ca ma durea f tare sufletul. e greu cand cineva apropiat se sinucide mai ales ca tind sa cred ca era destul de tanar. na ea cauta explicatii acum si are durere in suflet. o anumita perioada de timp e ok sa fii trist si deprimat mai ales dupa un astfel de eveniment. Da in general daca ai o proasta dispozitie esti trist e posibil sa treci printr-un episod depresiv dar se ia in calcul sa fie fara un eveniment major negativ in viata. deci ea acum e in perioada de doliu. e bine ca va faceti griji pt ea dar mai lasa-0ti sa treaca timp pana sa spuneti ca trece printr-o depresie. da ar putea sa vb cu un psiholog ar ajuta-o sa treaca peste eveniment mai usor.

Daniela-Monica Guzu 10:46am Oct 20
Dati timp si spatiu sa jeleasca moartea fratelui sau. Trecerea peste doliu este un proces foarte dureros, poate sa dureze si un an de zile. Cand trece perioada de negare o sa accepte ajutorul, intr-o forma sa alta.

Elena Paula Stiubei 1:37pm Oct 20
daca nu e pregatita sa vorbeasca cu nimeni puteti sa ii recomandati terapie bowen ca suport pentru echilibrarea psihicului vizavi de socul intens prin care a trecut. Mai multe despre aceasta terapie si terapeutii care o practica veti gasi pe site-ul www.bowtech.ro


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile