Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea a avut o tentative de suicid: a luat medicamente. Sufera de depresie combinata cu consum de alcool si refuza medicamente antidepresive.

Terapeuti RO 8:15am Jun 12
Mesaj:
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, mama mea a avut o tentative de suicide,a luat medicamente. Sufera de depresie combinata cu consum de alcool si refuza medicamente antidepresive. Am fost trei copii, fratele meu a trait 11 ani cu handicap grav si in 1999 a decedat. Am ramas eu si sora mea amandoua casatorite. Mama casatorita dar inselata in tinere si il uraste pe tata. Sora mea locuieste impreuna cu parintii si va rog sa-mi spuneti cum o pot ajuta. Va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent

Mihaela Vasut Luncasu 8:58am Jun 12
daca sunteti ingrijorata de eventualitatea unei noi incercari de suicid si nu accepta ajutor specializat, nu mai aveti ca solutie decat o internare fortata la un spital de psihiatrie

Botezat Radu 9:06am Jun 12
daca va ingrijorati pt viata dansei anuntati politia!

Ancutzik Ancutzik 5:30pm Jun 12
Daca sora dvs.locuieste cu ea atunci o poate supraveghea.Dvs.incercati sa comunicati cu ea cat de mult posibil atunci cand nu este sub influenta alcolului, spuneti i cat este de importanta pt dvs.poate reusiti chiar sa o duceti la dr.

Invingem Stresul Impreuna 6:01pm Jun 12
Lipsa de iubire de care are parte isi pune amprenta asupra ei. E inutil sa chemati politia, cum sugereaza Radu Botezat, si putin probabil ca va asculta sfaturile Dvs, cum crede Ancutzik. Internarea fortata de regula agraveaza lucrurile, dar in ultima instanta e o solutie, daca internarea benevola e un esec.

Botezat Radu 6:08pm Jun 12
in cazuri extreme sunt doua variante: il lasi pe om sa (isi) faca rau sau contactezi autoritatile

Ancutzik Ancutzik 6:39pm Jun 12
Invingem Stresul Impreuna eu nu am spus sa ii dea sfaturi e clar ca un copil nu poate da sfaturi parintilor, spuneam sa o duca la dr si sa vb cu ea sa ii spuna cat de importanta este in viatza lor si cata nevoie au de ea ;)

Mihaela Vasut Luncasu 6:50pm Jun 12
Cand o persoana ajunge la tentative de suicid inseamna ca a esuat in a gasi modalitati de a gestiona conflictele / afectele / relatiile cu semenii / viata. Nu e din cauza ca nu vrea sau nu stie, ci nu este capabila sa rezoneze pe interior spusele celor din jur. Nu exista cuvinte magice ca sa intoarca un depresiv din depresie. Exista doar metode terapeutice (medicamente sau psihoterapie). Pentru cea de-a doua varianta este nevoie de acordul si angajamentul pacientului, in cazuri extreme prima varianta are si alternativa tratarii fortate, cu consimtamantul apartinatorilor pentru o perioada de timp. Optima ar fi o interventie combinata, cu tratament psihiatric sustinut de psihoterapie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita