consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt cu o fata de aproximativ 5 ani, iar parintii nu o plac deloc, au fost vorbe urate si fara rost din partea lor, idei deplasate si total invers fata de ceea ce cred eu. Ma gandesc sa ma despart de ea doar ca să nu traiască viata langa mine si sa suporte toate prostiile din partea alor mei, imi doresc sa fie mai fericita. Eu care eram total impotriva suicidului si radeam de asa ceva, am ajuns sa imi doresc sa inchid ochii si sa nu ma mai trezesc a doua zi.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Salutare. Ma numesc Marius, am 28 de ani. Nu știu ce sa mai fac, cred ca am o mare problema care mă face să plec în lume și sa stau singur și sa renunț la absolut orice. Nu sunt în stare sa iau decizii deloc. Sunt cu o fata de aproximativ 5 ani , iar parintii nu o plac deloc , au fost vorbe urate și fara rost din partea lor , idei deplasate si total invers de ceea ce gândesc eu, care ma fac sa ma gândesc ca eu m-am născut cu o obligație fata de ei la orice. Stiu , imi stiu rolul de băiat într-o familie dar când mi se reproșează unele lucruri ma fac sa ma simt ca sunt obligat sa fac asta. Oare sunt eu nebun și nu gandesc ce trebuie ? Îmi doresc sa am o familie , când spun ca vreau sa ma mut cu chirie cu fata respectiva încep discuțiile, cum sa ma mut eu cu chirie , ca trebuie sa stau pana la căsătorie cu ei. Iubita mea nici sa nu audă sa mearga pe la ei. O înțeleg, dar nu știu dacă e chiar corect așa. Ma gândesc sa ma despart de ea doar pentru faptul acesta , ca să nu trăiască viata lângă mine și sa suporte toate prostiile din partea alor mei, imi doresc sa fie mai fericită. Orice pas mi-a fost comentat întotdeauna , orice decizie , m-a făcut sa cred ca nimic nu fac corect. Le-am reproșat asta și tot eu am fost cel care a greșit. Habar nu am ce sa mai fac. Eu care eram total împotriva suicidului si râdeam de asa ceva , am ajuns sa imi doresc sa închid ochii și sa nu ma mai trezesc a2a zi. Deci, nu mai stiu ce sa fac , am tot moralul la pământ. Am extrem de multe de spus, cred ca as putea scrie câteva pagini bune. Imi doresc foarte mult singurătatea. Dacă puteți sa ma ajutați cu un sfat aș fi recunoscător pt toată viața.
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu eu ti-as atrage atentia la formulare. Ce am inteles eu este ca tu nu mai suporti relatia cu parintii tai, cu modul lor de a vedea lumea si regulile lor de joc. Oare din ce cauza nu te-ai desprins inca? Ei par ca te tin cu forta in sanul familiei, ceea ce este cum este, dar ce se intampla in familie ma ingrijoreaza si in mod cert este acuza problemei actuale. Studiaza fenomenul “gaslighting”; este o forma de abuz, de violenta psihologica care apare in relatii. Inteleg ca vrei sa fugi, dar sa fugi catre moarte sau izolare nu te scapa de problema… ea trebuie rezolvata si prin aceasta rezolvare iti poti gasi si puterea proprie. Incepe o psihoterapie/dezvoltare personala; nu este usor de inceput un asemenea proces. Curaj, se poate!
 • Oana Bunescu
  Oana Bunescu Încearcă să vezi exact ce iti doresti tu sa faci. Dacă dorinta ta este de a ramane cu fata aceea, atunci va trebui să iti confrunți parintii si sa le spui ceea ce simti. La inceput o sa ti se para dificil, dar o sa vezi ca ai resursele necesare pentru a face aceste lucruri. Important este sa te concentrezi pe nevoile tale reale si sa te orientezi spre a lua deciziile pe baza a ceea ce iti doresti tu. Zi bună!
 • Bety Anghel
  Bety Anghel Bunã ziua !
  Este posibil ca pãrinții sã fi hotãrât mereu în locul tãu și de aceea nu poți lua decizii, ptr. cã nu ești obișnuit sã decizi ptr. tine. Ori stresul prin care treci a ajuns sã te deprime și sã nu mai ai încredere în propria judecatã.
  Altfel nu înțeleg de ce sã te sinucizi când iubești și ești iubit ?!
  Cã pãrinții unui bãiat nu o plac pe fata aleasã de acesta, nu e ceva nou, e ceva vechi ,,de când lumea și pãmântul “! Nu s- ar mai fi scris ,, Romeo și Julieta”, dacã nu era așa !
  Dar trãim în alt secol decât ei și putem soluționa altfel problema.
  Ești la vârsta când ai nevoie sã te desprinzi de vechea familie, cea de origine, și sã porți responsabilitatea unei noi familii, așa cum îți va plãcea și cum crezi cã trebuie ea sã fie . Nu este nevoie sã aștepți ,, avizul” nimãnui ptr. a fi fericit ! Ești direct rãspunzãtor de asta !
  Nu fugi când dai de greu ! Impune limite vechii familii. și mergi mai departe. Vor înțelege cu timpul și vor trece peste asta.
  Existã locuințe de închiriat unde te poți muta cu iubita, așa cum te- ai gândit, de altfel. Nu trebuie sã o duci sã locuiascã cu pãrinții tãi.
  Curaj ! Învațã sã fii fericit și sã nu mai depinzi de cei ce nu pot accepta cã poți fi fericit fãrã ei.
  Numai bine !
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, cu sau fara relatie este momentul sa faceti pasi spre autonomie si individuare. De fapt “sa plecati in lume si sa stati singur” este exact ceea ce trebuie sa faceti, separarea ar fi trebuit sa se fi produs deja. Dumneavoastra nu mai sunteti ”baiat”, ci barbat in plenitudinea fortelor la 28 de ani. Daca nu ati luat decizii singur pana acum imi imaginez cat de greu ca este. Pentru a capata curaj va recomand sa incepeti un demers psihoterapeutic si sa pregatiti taiarea cordonului ombilical. Parintii dumneavoastra par ca nu sunt capabili sa se adapteze la statutul dumneavoastra de adult si vor trebui pusi in fata faptului implinit. Va las aici un articol despre relatii toxice pentru a putea avea o imagine mai larga a ceea ce inseamna o asemenea relatie.
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Bună, Marius. Sunt și eu de acord cu cele scrise de colegii mei. Eu îți recomand în plus, să citești această carte:


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed