consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Din cauza problemelor dintre noi, imi este foarte greu sa iau o decizie in a o invita sau nu pe mama mea la nunta.

Terapeuti RO 9:13am Aug 27
Mesaj:
Buna ziua,as putea spune ca problemele mele sunt multiple,aceste se datoreaza in ce-a mai mare parte familiei mele care pana acum cativa ani era,cel putin pentru mine,o famile!Problemele care au aparut ulterior au avut asupra mea un impact foarte puternic de aceea voi incerca sa fac un rezumat din care sa intelegeti ceea ce ma afecteaza.Primele probleme au aparut chiar la nastrea mea(acum 24 de ani) datorita faptului ca nu am fost baiat cum isi doarea mama mea,paractic la nastere m-a refuzat categoric,dar la insisntentele tatalui a fost nevoita sa ma accepte si a facut-o chiar foarte bine timp de ani buni,cu mici diferente intre mine si sora mea mai mare, diferente care nu au fost asa dureroase,dar vizibile totusi.Ca in orice famile au fost si certuri care cu timpul s-au agravat,din cauza mamei mele care il insela pe tata,ceea ce a dus la un divort.Un divort de care eu am fost invinovatita,deoarece tatal meu nu a incetat sa ma sustina si sa ma ajute in a face o facultate.Eu nu mai locuiesc cu ei de la varsta de 20 de ani,locuind cu viitorul meu sot pe care mama nu il accepta pentru ca distanta dintre familii este de aproximativ 500 km.Dupa divortul lor(aprox 2 ani)eu am incercat sa pastrez o relatie buna cu ambii,dar mama refuza sa aceepte faptul ca vorbesc cu tatal meu,il vizitez si ca ma voi casatori cu baiatul de langa mine.In acesti 2 ani a vorbit cu mine foarte rar si atunci a avut numai cuvinte urate sa imi spuna,mi-a spus chiar ca sunt o curva pentru ca nu ma casatoresc(lucru pe care eu l-am evitat datorita problemelor din familia mea),iar acum cand am hotarat sa o facem ea nu imi ofera niciun sprijin nici macar moral,puls ca nu aceepta sa apara la nunta mea si ea si tata,vrea ori ea ori el.Sunt costienta ca poate si eu am partea mea de vina, dar ca parinte nu cred ca poti uita ziua cand ti-ai nascut propriul copil, ea uita de 3 ani!Timp in care nici nu ii pasa ce fac sau daca sunt bine.Iar de ceva timp nu o mai lasa nici pe sora mea sa vorbeasca cu mine.Am ajuns in punctul in care nu mai pot suporta indiferentea lor si cred ca trebuie sa fac ceva,cred ca mai importanta este familia ce urmeaza sa o formez si eu sa aiba o parare buna despre mine,dar in acelasi timp ma gandesc ca viata te poate duce in diferite situatii si poate peste ani voi avea nevoie si de mama mea.Imi Este foarte grau sa iau o decizie in a o invita la nunta sau nu,mentionez ca este o persoana foarte vulcanica,ce nu se poate stapanii niciodata si imi este teama ca ziua nunti sa se transforme intr-un circ!

Doina Zamfirescu 9:43am Aug 27
Pare destul de complicata situatia. Dvs. nu puteti "repara" relatia parintilor si nici nu este datoria dvs.Separati oarecum probemele si concentrati-va pe ce este important pentru viata dvs. (de acum de cuplu). Faceti ce puteti face in calitate de fiica (de ex. sa o invitati la nunta-daca doriti). Modul in va proceda mama dvs. este decizia ei proprie si puteti sa acceptati asta. Incercati sa nu va imaginati viitorul in culori inchise pentru ca asta va afecteaza dispozitia. Viitorul este in continua schimbare si veti gasi solutiile la momentul potrivit. Poate ca v-ar fi de folos cateva ore de dezvoltare personala. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile