consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea imi spune mereu ca sunt psihopata si ca am nevoie de psihoterapeut… Exista teste care stabilesc sanatatea mentala?

Terapeuti RO 8:39am Nov 6
Mesaj:
mama mea imi spune mereu ca sunt psihopata si ca am nevoie de psihoterapeut, sunt ceva teste care stabilesc starea mentala?

Pirvan Marinela 8:43am Nov 6
In primul rind daca tu esti psihopata ea cum e fiind mama ta?Ai nevoie de un psihoterapeut sa discute cu tine despre starea ta emotionala si in urma discutiei sabiliti daca sunt probleme mentale.

Doina Zamfirescu 9:22am Nov 6
Astfel de termeni aruncati la intamplare fac mai mult rau. Exista teste care stabilesc starea mentala insa un diagnostic nu este pus doar pe baza testelor. Daca simtiti ca vreti sa aflati cate ceva despre dvs. apelati la un terapeut si discutati despre ceea ce va preocupa. Mult succes!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:27am Nov 6
daca doriti sa aflati un diagnostic… consultati un psihiatru, poate chiar sa fiti amandoua. Dupa o evaluare corecta puteti lua si masurile terapeutice de rigoare. Succes!

Mar Dum 9:30am Nov 6
Un profesor ce era si profiler la politie, ne-a spus o data la cursuri ca a intalnit in toata cariera doar 2 persoane cu profil psihopat. La intrebarea si cum aratau raspuns a fost "niste dulcei". :D . Psihanalitic vorbind ar fi terbuit ca mama ta sa fi fost extrem de manipulatoare cu partea ta afectiva in copilarie. Iar tu sa fi invatat intuitiv de la dasa.Iata de ce Marilena ti-a raspuns asa in prima fraza dar probabil si gandind mai de graba la influenta nefasta ce o poate avea asupra psihicului tau aceasta afirmatie repetata. Nevoia de a controla o oameni sau situatii, vine din nevoia nativa de securitate si este specifica fiecaruia, Insa doar psihopatii o duc la extrem. Nu vreau sa intru in descrierea posturii si a modului de a privi specific persoanelor psihopate, cu siguranta vei afla mult mai sigur adevarul mergand la un psiholog clinician, care in urma unor teste de specialitate te va linisti probabil. Daca nu ti-a facut placere in copilarie sa omori pisicute, eu zic sa-ti iei gandul de la acest crunt diagnostic, insa mult mai mult bine ar face un psihoterapeut vis a vis de problemele de relationare dintre tine si mama. :)

Viorica Petrache 4:35pm Nov 6
Mama ştie care sunt criteriile de diagnostic pentru psihopat?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile