consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Pentru că m-a înșelat de doua ori, mi-am pierdut complet încrederea în prietenul meu. El se simte sufocat și controlat, deoarece eu, din teama de a-l pierde din nou, îl stresez.

Terapeuti.ro 8:09am Jun 24
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Bună.
As dori,dacă se poate, sa cer un sfat de la dumneavoastră cu privire la relația în care ma aflu.
Problema este următoarea: datorita faptului ca m-a înșelat de doua ori, mi-am pierdut complet încrederea în el. Ne-am despărțit timp de câteva luni, dar pe urma am hotărât sa ne reluam relația. Pentru o perioada a fost totul basm… Însă lucrurile încep sa meargă din ce în ce mai prost. El se simte sufocat și controlat, deoarece eu nu mai am încredere în el și, din teama de a-l pierde din nou, îl cam stresez…conștienta fiind ca nu e deloc bine ceea ce fac. Pe de alta parte, simt ca nu mi se acorda atenție și iubire. El spune ferm convins ca nu mai are nevoie de alta prezenta feminina în viata sa, dar mie mi-e teama ca o sa ne întoarcem din nou în acel cerc vicios. Vad schimbări în comportamentul său, de exemplu nu mai ferește telefonul de mine, nu mai pleacă din camera dacă vorbește cu cineva și își petrece mai mult timp cu mine…doar ca se enervează dacă îl întreb cu cine a vorbit sau cu ce prieteni a stat la bere. De multe ori îl întreb de dragul conversației, dar trebuie sa recunosc, ca uneori întind sfoara. Trebuie sa precizez ca el este o fire vulcanica…se enervează foarte repede, e posesiv, gelos, încăpățânat. Dar o data ce treci de toată duritatea pe care o afișează, poți vedea ca este un om cu suflet bun, cu suflet de copil. A avut o copilărie grea, crescând sub povara despărțirii părinților sai.
Eu as vrea sa ma sfătuiți, dacă se poate, cum reușesc sa îi îndepărtez învelișul de fildeș, cum as putea sa comunic mai bine cu el și cum as putea sa îl apropii mai mult de mine, fără sa se simtă sufocat sau privat de libertate.
Va mulțumesc frumos!


Botezat-Antonescu Radu 8:19am Jun 24
daca vreti sa lucrati amandoi la aceasta relatie, daca sunteti dispusi sa va acordati o sansa, atunci eu va sugerez consiliere de cuplu. Nu va putem da ‘cateva sfaturi’ intr-un proces in care este ‘de sapat’ in viata a doi oameni… este nevoie de o analiza a diverselor comportamente… legatura lor ca partile emotionale s.a.m.d. . Mergeti la un consilier de cuplu. Se poate, succes!

Lia Oltean 9:04am Jun 24
Odată ce încrederea s-a pierdut, ea devine greu de redobândit. Cu toate astea, aşa cum a menţionat colegul, dacă amândoi vă doriţi reconcilierea relaţiei, consilierea în cuplu poate crea contextul potrivit.

Psiholog Daniel Mois 1:13pm Jun 24
Doar el e posesiv? Consilierea de cuplu poate face diferenta in relatie. Aveti amandoi de invatat sa construiti impreuna armonia.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier