consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt socat, revoltat de oribila crima din Caracal. Nu se poate face ceva astfel incat aceste specimene sa fie date in vileag de cetateni si duse la psihiatrie?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online:
Buna ziua ! La fel ca toti, sunt socat, revoltat de oribila crima din Caracal. De cate ori vad asemenea cazuri, ma revolta si ma tot intreb : oare chiar nu se poate face ceva ca aceste specimene sa fie date-n vileag de cetateni, duse la psihiatrie ? Sincer sa fiu, cunosc si eu de-a lungul existentei mele, destui oameni pe care-i vad, simt ca fiind nebuni, psihopati, ceva in neregula cu ei : de la cadre didactice, profesori universitari, oameni cunoscuti sau chiar de pe strada necunoscuti ! Sincer daca as avea aceasta putere, pe toti i-as lua la puricat mai ceva ca pe vremea Securitatii. Degeaba mai spun si eu cateodata ca X-ulescu e nebun, ca nu mi se pare normal, cred ca are probleme psihice ca NU ma baga nimeni in seama. Eu cred ca noi societatea civila avem o grava problema, problema de mentalitate in sensul ca nu actionam, lasam totul asa la voia intamplarii ,,da-i pace ca-i nebun, asa e el”. Eu nu cred ca asemenea specimene nu pot fi date-n vileag, deoarece sunt extrem de multe. Chiar asa nu-ti poti da seama ca o persoana are probleme ? Cat de idiot, handicapat poti sa fii ? Ma revolta oamenii care spun acum ca il cunosteau ca fiind retras, violent, ciudat, avea o privire de diavol si….. nu au actionat in nici un fel ! DE CE ?? Ar trebui si ca voi psihologii/psihiatrii sa faceti ceva, sa obligati la controale psihologice/psihiatrice pe toti, faceti acest efort !!! Ar trebui sa urmeze o perioada in care sub anonimat oamenii sa denunte posibile persoane pe care le vad/considera ca fiind nebune, psihopate, cu probleme psihice doarece POATE ca chiar au probleme grave ! Sincer eu as fii primul care as face acest lucru, in cazul ca se va da o asemenea lege, ordonanta. Credeti ca daca o sa fie asa, se va rezolva ceva?
Am dreptate in tot ce am spus ?
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu va inteleg furia si sunt sigur ca si altii simt acelasi lucru. Din punctul meu de vedere este o problema a statului, carae sta. Pana nu ne trezim din propria indolenta si alte trasaturi de ‘calitate’ nu o sa se intample nimic. Va spun din experienta concreta ca sanatatea mintala NU este o prioritate pt “Statul Roman”. Noi, specialistii in sanatate mintala, incercam sa ridicam nivelul de constientizare al populatiei insa fara un efort sustinut pe termen lung si dublat de autoritati, efectele sunt aleatoare. Noi inca, la nivel de populatie, mai spunem: ‘cum sa merg eu la psihiatri/psiholog?! Ce? Sunt nebun?!’. Eu inteleg ca este si o defensa naturala insa cu cat lasi mai mult anumite probleme psihice sa continue, cu atat se agraveaza si au consecinte din ce in ce mai severe. Trebuie sa ne educam in privinta igienei mintale si sa o punem in practica; se poate!
  • Mercean Elena Roxana
   Mercean Elena Roxana Eu vb din experienta proprie lumea in ro te blameaza….Iti este rusine sa spui ca ai o boala de natura psihiatrica. Esti arătat cu degetul . Nu p0ti spune ca mergi la psiholog, dapai la psihiatru. Cu toate ca avem acelasi randament ca ceilalti. Eu una sunt un astfel de caz. Am un job full time imi fac treaba foarte bine am o căsnicie reusita si totusi nu pot vb cu cei din jur despre cum sunt eu uneori. Sunt arătată cu degetul chiar de prieteni si toți cred ca e un moft starea mea. Nu nu este un moft este o boala ca oricare alta. Însă statul nu vine in ajutorul sub nici un fel pt integrare. Am norocul ca imi pot permite să merg la un psihoterapeut am norocul ca am un soț care ma susține. Însă statul imi pune numai piedici. Legile Sunt de asa natura incat statul protejează angajatorul si ajung sa muncesc pana la epuizare pt ca nu sunt protejată de stat. Eu recunosc ca sunt ca m-am nascut intr-o societate greșită.. parca locul meu nu e aici. Sunt sătulă de mentalitatea oamenilor comunistă. Sunt socata ca cei de varsta mea sau mai mici traiesc cu mentalitate de comuniști. Nu vreau sa arat pe degetul pe nimeni dar uneori simt ca ma sufoc si lupt cu morile de vânt.
 • Psihoterapeut Mihaela Luncasu
  Psihoterapeut Mihaela Luncasu Legea pedepseste fapte, nu capacitati de a face fapte ilegale. Un psihopat nu e lipsit de discernamant. Poate alege sa nu faca lucrurile pe care legea le pedepseste. Dar se pot face multe lucruri la nivel de comunitate, la nivel de societate privind comportamentele si atitudinile care intr-un mod indirect sustin astfel de acte : prejudecati, misoginism, lasitate, oportunism, etc.
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Vă înțeleg revolta, dar ceea ce spuneti dvs nu doar ca nu este etic dar este și periculos. Nu poți denunța pe cineva pentru ca ți se pare nebun sau ciudat, dacă acel om nu a făcut ceva care sa încalce legea. Faptul ca o persoană e retrasă sau mai excentrică nu îl face automat vinovat de ceva. Politia, are și ea nevoie de fapte și dovezi care sa justifice masurile luate. Ce credeți ca s-ar întâmpla dacă oamenii ar începe sa denunțe pe cei pe care îi consideră ei dubioși? În plus, sunt persoane care reușesc sa se ascundă foarte bine astfel încât sa nu pară deloc periculoși. Ceea ce putem face noi este sa avem grija în primul rand de propria persoană și de cei apropiați nouă, să avem o gândire critică și să anticipam pericolele atât cât se poate.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile