consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am descoperit ca am cleptofobie. Cand sunt intr-un magazin, ma controlez la buzunare de mai multe ori ca sa fiu sigur ca din greseala nu am bagat ceva acolo.

Terapeuti.ro 5:06am Aug 25
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Am descoperit ca am cleptofobie. Cand sunt intr-un magazin, ma controlez la buzunare de mai multe ori ca sa fiu sigur ca din greseala nu am bagat ceva acolo si totusi ramane un semn de indoiala, nu sunt ferm convins. Ultimul episod a fost aseara cand m-am dus intr-un local sa comand o pizza. A durat foarte mult(cam o ora) si m-am dus la bar sa o caut pe ospatarita. Acolo era pe un scaun o geanta. Am stat departe de acest scaun asteptand ospatara. Cand aceasta a venit sa o intreb de pizza, m-am atins de geanta respectiva (dand scaunul la o parte ca sa pot discuta cu ospatara care butona acel calculator pentru comenzi s-a intamplat asta). Desi nu am umblat in geanta respectiva, doar din treacat, apucand scaunul, am atins si geanta, nu sunt convins 100% ca cineva nu ma poate suspecta de furt (in cazul in care s-ar fi intamplat ceva cu geanta respectiva)(desi am stat cateva secunde de vorba cu tipa si dupa ce am incheiat conversatia, iar m-am cautat in buzunare si,desi
nu aveam nimic strain, tot nu eram convins ca nu am facut nimic). Cum pot scapa de fobia aceasta (solutia de pe net de a intra in jocul fobiei pentru a scapa de ea nu merge pentru ca m-ar impinge sa fur)? Multumesc!


Clau Anki 7:13am Aug 25
Iti recomand psihoterapie cognitiv-comportamentala; acolo vei invata strategii eficiente comportamentale, dar vei invata si cum sa-ti depasesti aceasta frica si nesiguranta.

Psihologul Va Raspunde 10:36am Aug 25
Fobia este si ramane fobie, ai de descoperit cauzele e subconstiente, si ai nevoie de psihoterapie experientiala sau psihanalitica. Sau hipnoterapie. Raspunsurile se gasesc in mintea ta subconstienta. Lasa-le sa iasa la suprafata…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile