consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Visez aproape în fiecare seară cum prietenul meu mă înșală, cum găsesc conversații, mă traumatizează efectiv aceste vise si nu stiu cum pot scăpa de ele.

Terapeuti.ro

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:Bună!
Am o relație de doi ani, noi am fost colegi de cămin (timp în care am stat mai mereu împreună), și de un an stam împreună intr-un apartament. Prietenul meu este intr-un cerc nou de prieteni de prin octombrie si am observat că are niște schimburi de replici mai ciudate cu una dintre fete. Am avut o discuție pe această temă intr-o seară, și mi-a spus că își dorește o pauza pt ca petrecem prea mult timp împreună. Pauză nu am luat la insistențele mele, totul decurge bine intre noi. Însă visez aproape în fiecare seară cum mă înșeală, cum găsesc conversații, mă traumatizează efectiv aceste vise si nu stiu cum pot scăpa de ele.

Alexandra Ghiran

El ti-a spus ca isi doreste o pauza ptr ca petreceti prea mult timp impreuna. Tu ai insistat si scrii ca totul decurge bine intre voi. Daca analizam aceste doua afirmatii, bineinteles scoase din context si izolate, cred ca putem extrage ideile: el ti-a transmis ca este ceva in neregula pentru el in relatia voastra si a propus o solutie care ar fi fost potrivita pentru el. Tu ai considerat ca solutia lui nu ar fi potrivita pentru tine, el a consimtit si acum e bine pentru tine in relatia voastra. Pare ca el vede lucrurile intr-un fel, si tu in altul. Probabil aveti nevoie sa clarificati ce nevoi ai tu, ce nevoi are el, cum vede el si cum vezi tu par a fi doua imagini diferite.Apoi acele vise ale tale vorbesc despre o frica, un scenariu negativ..o pauza in relatie, posibilitatea ca el sa te insele..ce inseamna pentru tine? Abandon, singuratate, schimbare? Visele sunt o invitatie pentru autocunoastere si o modalitate de a a accepta o realitate, o posibilitate inacceptabila inca.
 4

Monica Enescu

Negarea realitatii (ca exista o problema) face ca ceea ce nu doresti sa vezi sau sa accepti, sa apara in vis, pentru ca in subconstient exista toate aceste frici si intrebari. Deci visele nu vor disparea cata vreme tu refuzi sa te confrunti cu realitatea (ca prietenul tau isi doreste o pauza), chiar daca la insistentele tale, nu ati luat-o. Sunt lucruri care trebuiesc discutate si lamurite intre voi, pentru ca inteleg ca prietenul tau are niste nemultumiri.
 2


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier