consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

La inceputul relatiei actuale a fost totul bine, dar pe parcurs am devenit extrem de geloasa, acest lucru cauzand problemele relatiei.

Terapeuti RO 6:48am Oct 14
Mesaj:
Buna ziua,
problema mea ar fi legata de relatia cu partenerul de viata.
inainte sa va scriu care e mai exact problema, incep cu descrierea mea.
La varsta de 15 ani am fost abuzata sexual de unchiul meu(acum am 31 de ani).
nu am spus nimanui de trauma prin care am trecut din cauza ca mi-a fost frica,am trecut singura peste si la varsta de 19 ani am avut prima relatie pe care am vrut- eu!
in penultima mea relatie am avut probleme el fiind extrem de gelos fara nici un motiv si aveam multe certuri, in aceasta perioada eu nefiind geloasa aceasta relatie a durat 8 ani dupa care am inceput relatia in care sunt acum.
in prezent traiesc cu o persoana de un an de zile pe care o iubesc foarte mult si el simte la fel.
la inceputul relatiei a fost totul bine dar pe parcurs am devenit extrem de geloasa, acest lucru cauzand problemele relatiei, simt in momentul in care suntem in public, ma enervez foarte tare si sunt non stop cu ochii pe el, daca mi se pare ca a avut contact vizual cu o femei chear si pentru o secunda ma simt ca nu as fi buna pentru el, ca el ar vrea mai mult si simt ca-l urasc in acele momente si nu simt siguranta, cu totul ca imi demonstreaza zi de zi cat tine la mine si cat ma iubeste ca isi doreste viata langa mine, si ca nu exist alta inafara mea, in momentele de gelozie uit aceste lucruri, indiferent ce mi-ar spune el am dubii, nu l-am prins nici o data nici macar vorbind cu alta si imi arata ca nici nu ar vrea sa faca acest lucru.
va rog sa imi dati o solutie la problema mea deoarece imi este frica sa nu il pierd.
va multumesc anticipat
cu respect

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:16am Oct 14
o solutie ar fi psihoterapia de lunga durata. In asemnea caz este posibil sa fie vorba despre nevoia puternica de a avea o relatie autentica, mutuala, care insa poate sa fie afectata de trauma suferita in trecut. Este mult de explorat si v-as recomanda sa nu ezitati. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile