consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani, iar fostul meu prieten ma ameninta ca le va spune tuturor ce s-a intamplat intre noi, daca nu ma culc iar cu el. Ce ar trebui sa fac ca sa se opreasca?

Terapeuti RO 10:29am Jun 24
Mesaj:
Am 17 ani si studiez la unul dintre cele mai bune colegii din tara. Nu sunt genul de persoana care sa apeleze la psiholog. In urma cu un an, am avut o relatie cu un baiat cu un an mai mare decat mine. In urma unor presiuni, am acceptat sa intretinem relatii sexuale, insa am ajuns la sex oral. Dupa cateva luni, prietenii nostri comuni au aflat asta de la el si de aici a pornit totul. In urma unor neintelegeri, acestia si el au inceput sa strige dupa mine oriunde ma aflam cuvinte de genul "muia", sa scrie asta in fata portii mele, sa spuna ceea ce se intamplase tuturor cunoscutilor. Dupa 3 luni in care aceste lucruri s-au intamplat, lucrurile au incetat pentru ca am revenit in Bucuresti. Parintii mei nu stiu, deoarece sunt foarte stricti si asta ar insemna o dezamagire totala. Dupa aceste 3 luni (vara trecuta) fostul prieten m-a santajat, asa ca am ajuns sa intretinem relatii sexuale. Am decis sa opresc asta, iar acum lucrurile au inceput iar, el spunandu-mi ca le va spune tuturor ce s-a intamplat daca nu ma culc iar cu el M-am gandit sa le spun parintilor lui,dar mi-e teama sa nu il provoc mai tare si sa se ajunga la parintii mei. Ce ar trebui sa fac ca sa se opreasca?

Mihaela Vasut Luncasu 10:52am Jun 24
Constrangerea la intretinerea de relatii sexuale se numeste viol. Faptul ca esti minora este o circumstanta agravanta. Ceea ce ti se intampla este mult mai grav decat oprobiul publicului sau dezamagirea parintilor. Ia masuri legale impotriva lui !!! Altfel vei ramane pe veci in mintea ta o victima. Daca nu ai curajul confruntarii cu parintii, cauta sustinerea unui adult de incredere, profesor, consilier scolar, matusa, prietena de familie.

Steven Mayfield 12:17pm Jun 24
salut, mi se pare foarte urat ceea ce se intampla si trebuie oprit cat mai rapid ceea ce face tipul, daca simti nevoie sa vorbesti "in direct" despre asta cu persoane dispuse sa te ajute poti intra pe chatul site-ului psihoterapie.net, sunt un simplu utilizator al site-ului respectiv si nu-mi place ca se intampla asa ceva, de asemenea sfaturile primite aici sunt cele mai bune

Grigoras Nitica 1:04pm Jun 24
Este o experienta neplacuta si-nvata din ea(experientele negative ne dau multe lectii,ne maturizeaza),invata sa ai curaj,invata sa te respecti si sa nu mai permiti nimanui sa abuzeze de tine,du-te si la politie cu ajutorul unei pers.de incredere,insotita de o pers.in care ai incredere.Indicat,exact cum a specificat si Doamna Mihaela Vasut,ar fi sa discuti si cu un consilier scolar.Rezolva aceasta situatie atat ptr.binele tau cat si ptr.binele altor fete,va face lafel si cu altele daca nu vei lua o masura..Parintii este necesar sa fie alaturi in orice sit.,ai curaj si-ncearca sa le spui in prezenta unui consilier scolar…..

Carmen Caramlau 7:10pm Jun 24
Mereu se va gasi in viata dispus sa te santajeze pentru una sau alta. Important e ce faci tu cand ti se intampla asta. Gura lumii, sloboda! Nu o vei opri decat dandu-i un alt subiect, mai bun decat cel care te priveste pe tine. Sfatul meu este sa incetezi TU in a te simti vinovata. In momentul in care vei reusi asta (prin terapie sau nu), putin iti va pasa de ce zice unul sau altul. Nimeni nu are dreptul de a te obliga sa faci ceva impotriva dorintei tale. Nimeni. Iar doamna Luncasu are mare dreptate in ce priveste partea strict penala a problemei. De aici incolo, insa, tine de tine daca vei lasa acest episod sa te urmareasca si sa te streseze in continuare, sau nu. Cauta ajutor si sprijin prin terapie sau mobilizeaza-te, pentru ca vei reusi si singura, daca-ti doresti.

Mihaela Vasut Luncasu 8:13pm Jun 24
Pana iti faci curaj sa mergi la politie sau sa vorbesti cu parintii, inregistreaza convorbirile cu el (mesaje, sms-uri), spune ferm nu si nu te lasa coplesita. Amenintarea ca vor afla parintii tai are implicatii mai grave pentru el, daca este cazul ii poti spune ca vei depune plangere penala impotriva lui si ca vei chema ca martori pe toti prietenii comuni carora le-a spus despre abuz. Cine are cunostinta de ce se intampla si nu ia atitudine nu-ti este prieten, este martor si complice prin ne-intervenite la un abuz sexual asupra unei minore. Nu esti fara aparare si nici fara resurse. Primul pas este sa opresti santajul. Ideal este sa o faci frontal, legal prin adresarea organelor de drept, sa informezi parintii, si sa intelegi ca nu victimei trebuie sa-i fie rusine, ci agresorului. Chiar daca parintii vor fi suparati sau dezamagiti, vor avea macar posibilitatea sa isi protejeze fiica macar in acest moment.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile