consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

De la o vreme, băiatului nostru de 3 ani a început să aiba plăcere in a vedea pielea goală. Ca e o bucățică sau mai mult, nu conteaza, el vine si mângâie burta, piciorul sau ce vede gol.

Mesaj anonim de pe “Intreaba terapeutul online”:

www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul:

Am nevoie de un sfat in privinta comportamentului băiatului nostru de 3 ani și 8 luni.
De la o vreme, a început să aibe plăcere ( bucurie) in a vedea pielea goală. Ca e o bucățică, sau mai mult nu conteaza, el vine si strânge dintii si de drag asa mângâie, mai bine zis freacă burta, piciorul sau ce vede gol.
Totul a început cand a vazut o reclama cu o femeie de la burta in jos, cel puțin atunci am văzut eu, ca a spus că e gagica lui ca vrea sa se culce cu ea și sa o iubească. Precizez ca sotul, nu e atent ce vorbeste si Daca vede o “gagica” il întreba ca copil daca ii place si cine mai stie ce, cand nu sunt prezentă. Apoi a început să bage mana in spate de la gât in jos, asa freacă energic, strânge dintii , stie ca nu e bine ce face ,pt ca i am atras atenția și explicat de multe ori, și apoi se ascunde. Asta o face surorii lui care are un an și 3 luni. Verișoarei de 3 ani a început cu a-i spune că sa se joace de a mama și de a tata Si ii punea mama pe burtica. Bunicului in ai trage bluza sus sa ii atingă bluza, tatălui in A se pune in pat lipit de el pt a l simți și ridicându i tricoul. Spune că doarme pt ca și mie imi pune mana între titi. L am adaptat pana la 2 ani și deseori adormeam după cu mana la titi pt ca ii ziceam ca am buba Si nu mai este lapte.
I am spus ac nu e voie, ca titi e pt lapte( inca o alaptez pe fetita) și am incercat sa il fac sa renunte la acest comportament, dar nu reusesc

 

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu par sa fie multe elemente nefavorabile aici, incepand cu alapatarea pana la 2 ani si terminand cu influenta/modelul tatalui. Impulsurile lui sunt firesti insa dinamica familiei il invata acest comportament. Recomandarea mea este sa consultati cu totii (parinti si copii) un psihoterapeut de familie care sa va poata ghida adecvat situatiei. Nu mergeti dupa sfaturi online pt ca situatia este complexa si necesita o atentie deosebita si de durata. Succes!
Diana Turc
Diana Turc Botezat-Antonescu Radu dar adaptarea e recomandată pana la minim 2 ani.
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu imi cer scuze, mi-am imaginat ca este vorba despre alaptare exclusiv la san pana la 2 ani
Pascu Viorica
Pascu Viorica eu cred ca ati inteles corect!! Si ati raspuns corect! Influenta tatalui si contextul familial par sa fie destul de nocive la care se mai adauga si temperamentul copilului!!!
Raluca Neagu
Raluca Neagu Dacă nevoia lui este de a descoperi pielea oamenilor poate fi și o curiozitate, susținută de tată. Cu cât interziceți și respingeți acest lucru, cu atât el va fi mao curios. Poate îi povestiți puțin (chiar dacă pare prea mic) despre limitele personale: uite, nu poți atinge pe toată lumea, nu toți oamenii sunt confortabili cu asta, dar poți sa pui mâna pe mâna mea, îți pot arăta piciorul meu etc. Cumva, nici să nu îi negați impulsurile, dar să îi oferiți si un cadru sigur în care le poate exprima.
Elena Cristina Cojocaru
Elena Cristina Cojocaru Va trece. Am mămici în jurul meu cu copii între 3 și 9, 10 ani. Povestim, relatăm, schimbăm informații despre VIAȚĂ. Se întâmplă frecvent. Explicați-i că nu e voie, ce și cum, și alteori nu îi dați atenție. Aveți grijă să nu exagerați facându-l să creadă că e o rușine ce simte. Doar gestionați manifestarea comportamentală. Va fi bine.
Carmen Sorici
Carmen Sorici Ceea ce gandeste copilul despre sex este foarte departe de ceea ce gandesc adultii despre sex corpul sau ca si corpul adultului raspunde la stimuli ai placerii cum ar fi mangaierea pielii, si asta fac mamicile cand isi linistesc bebelusii si aici nu exista nici o conotatie sexuala dar principiul placerii este acelasi, de asemeni, chiar atingerile in zonele intime le produc anumite senzatii de placere pe care sunt curiosi sa le experimenteze asa cum musca, miros, arunca tot felul de alte lucruri, fara conotatii sexuale constiente, noi le atribuim acele semnificatii prin experienta noastra de viata. Este posibil sa imite comportamentul unui adult sau copil mai mare din jurul sau, copilul este un radar permanent in functiune asa ca orice remarca, zambet malitios, sau gluma a fost remarcata de el si apoi pusa in practica pentru ca tot ce-si doreste mai mult , mai ales ca are o sora mai mica este sa fie bagat in seama cu ceva. La trei ani educatia sexuala a copilului trebuie sa inceapa cu explicarea partilor corpului la fete si baieti si folosirea denumirilor stiintifice respectiv vulva, penis, sani, el face diferenta dar are nevoie de aprobarea unui adult, deoarece cu siguranta si- a vazut surioara dezbracata, apoi este nevoie sa i se explice ce este intimitatea si nu o data ci de cate ori este nevoie, partile noastre intime sunt atinse doar de noi si asta in intimitate cand nu ne vede nimeni, asa si sanii sunt partea dumneavoastra intima, pielea goala poate fi intima, nici pe el nu are voie sa-l atinga nimeni fara voia lui nici el pe altii. Identificati cine din jurul sau face ,,glumite ” pe care le imita el si luati masuri. Nu faceti mai mult caz decat este necesar pe acesta tema pentru ca ii atrageti atentia sa persisite, la acesta varsta aceste curiozitati sunt normale si trec repede.
Sandra Grosu
Sandra Grosu Mutați atenția lui , în joacă, asupra altor bucurii / plăceri ale lui… cu cât insistați mai mult cu atât se va înverșuna …. faceți altceva plăcut lui cu el astfel încât să pară normal ( fără stress) și va uita obiceiul ….


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile