consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un baietel de 2 ani si nu stiu cum sa ma mai comport cu el, fiind foarte rasfatat. Cand nu obtine ce vrea face o criza de nervi (se tranteste pe jos, arunca cu jucariile etc.). Am incercat cu vorba buna, cu calm si rabdare sa incerc sa-l fac sa nu mai faca asa, l-am si batut…, l-am si pedepsit…

Terapeuti.ro 7:59am May 27
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,ma numesc Silvia ,am 29 ani si am un baietel de 2 ani.Lucrez ca si contabil la o firma cu un program zilnic de la 09-17,Ceea ce vrreau sa va spun este ca nu stiu cum sa ma mai comport cu copilul meu,fiind foarte rasfatat…..cand nu obtine ce vrea el plange ….foarte tare,mai axact face o criza de nervi(cu trantit pe jos,arunca cu jucariile,etc).Mentionez ca acasa ramane in grija mamei mele,cumnatei si uneori si a si a sotului.Va scriu din disperarea ca nu stiu cum sa mai procedez….asta in conditiile in care am incercat cu vorba buna,cu calm si rabdare sa incerc sa l fac sa nu mai faca asa,l am si batut…l am si pedepsit,toate in zadar,pana nu obtine ce vrea…plange intr una.
Astept un sfat din partea dvs.
Multumesc!


Fanache A. Remus 10:47am May 27
ar trebui mers la un pshioterapeut specializat pe copii, e un proces mai lung de corectare a comportamentului dar se poate rezolva in timp. De asemenea, problema lui e derivata din problemele adultilor cu care locuieste (lipsa de timp pentru interactiunea zilnica cu copilul il face pe acesta sa reactioneze extrem pentru a capata atentie). Faptul ca sta cu 2-3 persoane nu inseamna ca i se si da atentia cuvenita, copii necesita multa interactiune si comunicare, altfel vor recurge la masuri extreme pentru a li se acorda atentie. De asemenea, daca sunt prea rasfatati, se invata si isi permit orice stiind ca vor obtine (avand la maturitate probleme comportamentale). Terapeulul o sa va instruiasca atat pe voi cat si pe copil, cum am spus e un proces de durata dar se poate rezolva in timp.

Doina Zamfirescu 11:36am May 27
Din cate descrieti el a invata deja ca poate obtine ce doreste daca se comporta intr-un anumit fel. Poate si faptul ca ramane acasa cu mai multe persoane care il "alinta" ii favorizeaza comportamentul. Copilul trebuie sa stie ca exista niste reguli (stabilite de comun acord cu sotul) si care sa fie respectate de toate persoanele cu care sta. Pentru inceput ati putea sa nu il mai recompensati obtinand ce isi doreste. Deoarece insa in prcatica nu este asa de simplu de procedat, va recomand sa luati legatura cu un terapeut cu care sa discutati in detaliu si cu care sa stabiliti modul in care sa actionati.

Ardus Cecilia 12:25pm May 27
Apelati la psihoterapie pt a fi invatata cum sa va educati copilul.Problema nu e la copil ci la persoanele de ingrijire.Macar in prima faza cititi"COPIII SUNT DIN RAI".E foarte important si noi ca parinti sa citim cate un pic.Copilul cu 10 moase nu ajunge nicaieri.Deci din punctul meu de vedere parintii sa faca cateva sedinte de parenting pt a vedea ce fel de interventie i se potriveste .

Daniela-Monica Guzu 1:49pm May 27
Comportamentul descris de dvs este unul invatat, orice invat are si un dezvat, poate fi corectat printr-un program ce implica stabilirea de limite si recompense. Ceea ce este important este faptul ca acest program de corectare trebuie aplicat de toti cei care intra in interactiune cu copilul, altfel rezultatele sunt minime. Va recomand sa vizitati un psiholog care este specializat pe copii, ar ajuta foarte mult. MULT SUCCES si rabdare!

Oana Maria 2:28pm May 27
Prin intermediul acestui comportament copilul obtine ceva,(fie atentia dvs. fie vrea sa scape de ceva).Trebuie sa luati legatura cu un psihoterapeut sau analist comportamental, trebuie facuta o analiza functionala a comportamentului.In functie de rezultatul acesteia, mai exact de functia pe care o are comportamentul copilului, toata familia va trebui sa aplice o anumita metoda, iar comportamentul se va diminua.

Mar Dum 3:06pm May 27
Cauzele pot fi multiple incepand de la :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_ata%C8%99amentului#Ata.C8.99amentul_nesigur-ambivalent


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile