consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Dupa ce a fost operata de cataracta acum 2 ani, bunica mea a inceput sa consume medicamente chiar si cand nu este nevoie! Foloseste Extraveral pe motiv ca nu poate dormi noaptea. Va veni momentul cand va avea nevoie de antibiotice si nu o vor ajuta pentru ca le-a folosit cand nu avea nevoie…

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Sunt ingrijorata pentru sanatatea bunicii mele. Are 72 de ani si in mod normal este cea mai inteleapta din casa insa la un moment dat a inceput sa dea semne clare ca ceva nu este in regula cu ea. La scurt timp dupa ce a fost operata de cataracta in 2016 (si apoi a facut glaucom iar acum vederea ei este aproape pierduta) a inceput sa consume medicamente chiar si cand nu este nevoie! De multe ori foloseste Extraveral pe motiv ca nu poate dormi noaptea si a spus ca nu il va folosi mult insa chiar si azi mai foloseste acest medicament care cred ca nu este deloc benefic pentru sanatate. Daca eu nu as putea dormi mai bine raman in pat si incerc sa adorm decat sa consum medicamente. A inceput sa si consume antibiotice fara vreun motiv real, ba ca o dor oasele, ba ca ii este frig etc. De fiecare data cand racesc si vin de la medic cu medicamente pentru raceala bunica imi cere ba sprayul nazal ba comprimate de supt pentru ca nici ea nu se simte bine. La comportamentul ei simt ca ceva nu este in regula si imi fac griji ca isi pune sanatatea in pericol. Va veni momentul cand va avea nevoie de antibiotice si nu o vor ajuta pentru ca le-a folosit cand nu avea nevoie si nu isi vor mai face efectul. La ce specialist ar trebui sa apelez? Oricand am incercat sa ii explic ea tot nu intelege si repeta ca nu consuma medicamente tot timpul. Ajutati-ma, va rog frumos. Multumesc.

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu din ce ne-ai povestit ma gandesc ca este posibil ca la bunica ta sa se fi instalat o stare de anxietate pe care nu o recunoaste sau nu reuseste sa si-o gestioneze eficient, ma gandesc poate ca totul a inceput de la stresul trait in 2016. Ipohondria este un semn al anxietatii, este o teama de a nu fi bolnav, de a nu avea X lucru, sau ‘le am pe toate’. Problema in sine este de natura psihologica si eu as cere o evaluare psihiatrica mai intai, dupa care poate o consiliere pe baza acestei anxietati. Cu putin noroc problema se rezolva de la sine prin scaderea simptomului cu ajutorul unui tratament si sustinerea familiei, chiar daca la varsta ei este probabil sa ‘mearga mai greu’. Succes!
Carmen Sorici
Carmen Sorici S-ar putea sa aiba nevoie de un control de specialitate si anume psihiatru, la acesta varsta se pot instala problemele degradarii neurologice si ar avea nevoie de o evaluare, dar si degradarea fizica cum ar fi osteoporoza care da si dureri, artrozele toate la un loc constituind un tablou al unei vieti cu confort redus. Medicii specialisti ii vor explica mai bine si urmand tratamentul corespunzator va redeveni cum a fost.
Alexandru Voinea
Alexandru Voinea Cere de la medicul de familie pastile cu efect placebo.

 Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile