Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In urma cu 6 ani bunicul meu a decedat. De atunci bunica mea nu-si mai revine: plange si este mereu trista. Spune ca il “aude” prin casa, ca “vine noapte si vorbeste cu ea”, ca “suna la usa”, ca “ii simte rasuflarea”.

Terapeuti.ro 6:53am Mar 30
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua.In urma cu 6 ani bunicul meu a decedat la varsta de 80 de ani.De atunci bunica mea nu-si mai revine:plange mereu si este mai mereu trista,spune ca il "aude" prin casa,ca "vine noapte si vorbeste cu ea",ca "ai suna la usa",ca "ai simte rasuflarea".Ce pot face pentru ca sunt intradevar ingrijorata tinand cont de faptul ca au trecut 6 ani si de ficare data am esuat in incercarea de a o convinge sa mearga la un psiholog/psihiatru.


Clau Anki 7:49am Mar 30
Pentru ea, sa-l vada, sa-l auda, sa-l simta este adevarata terapie; probabil ca nu vrea sa mearga la un psiholog tocmai de frica sa nu-l piarda a doua oara. Este un mecanism de aparare. Fii alaturi de ea, inca nu si-a incheiat doliul.

Loridiana SD 7:50am Mar 30
Exista o Organizatie – Exista viata dupa doliu… urmariti-i putin activitatea sa vedeti daca este ceea ce aveti nevoie. Succes

Botezat-Antonescu Radu 8:52am Mar 30
problema este ca daca se afla, medical vorbind, in depresie… bine nu are cum sa ii fie. Ar mai de folos o prima evaluare psihiatrica a Dnei. Daca halucineaza… este o problema serioasa… daca doar are o fantezie si e constienta de asta… poate sa fie un mecanism de coping (asa cum spune si colega mea mai sus)… daca – daca – daca. Mai insista in a o convinge… macar pt atenuarea starii sale… sau incercati sa aduceti un psihiatru acasa

Roxana Maria 10:18am Mar 30
De acord cu colegul meu. O evaluare psihiatrica, un consult de fapt, v-ar ajuta sa rezolvati situatia. Chiar daca ar fi o metoda de a suporta viata fara sot, de a merge mai departe, a trecut destul timp de la deces, adica destul timp ca sa accepte realitatea.

Lia Oltean 6:44am Apr 1
Subscriu recomandărilor I’m vederea apelarii la specialiști. Situația e greu de gestionat pentru dvs. Și cei apropiați ei și, din păcate, depresia, pentru ca de asta pare sa fie vorba, nu trece singura. De asemenea, având în vedere vârsta, ar putea exista și alți factori care sa o afecteze.

Duculescu Ionela 7:57am Apr 1
Cu siguranta bunica ta prefera realitatea ei, realitatea in care suntem noi – sotul ei nu mai este, iar ea nu vrea sa accepte acest lucru. Exista varianta ca sa fi dezvoltat o depresie, iar ca sistem de aparare sa se rupa de realitatea noastra prin halucinatiile pe care le are. Urmeaza sfatul colegului meu de a duce un psihiatru acasa pentru a-i face o evaluare clinica. Daca nu si-a incheiat doliul, inseamna ca nu vrea sa accepte realitatea, deoarece suferinta ei este mult prea mare. Pierderea partenerului de viata este o trauma psihologica, pe care daca nu o poate depasii singura este bine sa se apeleze la un ajutor din partea unui specialist. Psihiatrul o s-o ajute atat pe bunica, cat si pe voi prin sfaturi. Era bine sa vorbeasca si cu un psiholog, insa bunica ta refuza ajutor extern in momentul de fata.

Duculescu Ionela 8:05am Apr 1
Daca nu gasesti un psihiatru care sa vina acasa la bunica, poti sa o iei pe bunica de mana si sa-i spui ca mergeti la spital pentru analizele anuale.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita