consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 12 ani și sunt agresat la școală de către colegi mai mari. Nu știu cum să mă bat cu ei, ce replici să le dau, îmi fac familia de râs, îmi vine să mă sinucid, ajutați-mă.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bună !Am 12 ani,sunt băiat,îmi place timpul cu familia.Problema mea este că sunt agresat la școală,de către câțiva de a 8 .Nu știu cum să mă bat cu ei,ce replici să le dau etc .Îmi fac familia de râs,totul a început de la obiceiul meu de a înjura,prin octombrie .Îmi vine să mă sinucid,ajutați-mă!
 • Cristina Constantin, pagina de psihologie
  Cristina Constantin, pagina de psihologie Buna ziua! Vorbeste cu părinții, cu psihologul școlii sau cu un profesor in care ai incredere! Cere ajutorul unui adult, nu exista niciun motiv ca sa te confrunți cu această situație singur. Bullyingul este o problemă recunoscută la nivel național, e ok sa ceri ajutor pentru a depăși acesta perioada. Succes!
 • Mihaiela Grimbovschi Avramescu
  Mihaiela Grimbovschi Avramescu Primul pas este sa le spui sa înceteze. Genul acesta de manifestari sunt pedepsite prin lege. După care vorbește cu dirigintă, directorul școlii, părinții. Si nu in ultimul rand, nu te mai lasa influențată de cuvintele lor. Nu ele te definesc. Cei care hartuiesc, de obicei, încearcă să își ascundă propriile lipsuri. Nu mai intra in jocul lor, nu le da putere asupra ta. Arata ca esti indiferent la acțiunile lor.
 • Alx Zp
  Alx Zp Eu, personal, daca as fi in situatia ta, as suna la 112. Dar nu stiu daca acest sfat este ok. Sunt sigur ca prezenta politiei in scoala, ii va face sa inteleaga ca violenta lor fata de tine, nu este ceva ce acvepti.
  In acelasi timp, profesorii, parintii, directorul scolii, si inspectoratul vor fi obligati sa ia masuri.
  De asemenea, recomand frecventarea unor scoli de karate (recomand jiujitsu brazilian, box, kickboxing, Taeqwondo, in mod special )
  Nu sunt specialist, dar, in materie de autoaparare, copiii trebuiesa stie sa aiba incredere in ei, si sa stiw sa iasa din asemenea situatii.
  Daca ceea ce am scris este de folos,ma bucur. Daca nu, puteti sterge postarea mea.
  Eu, ca parinte mi-as dori ca cei mici sa imi spuna mereu ce e de facut, si, impreuna cu un avocat as lua deciziile cele mai bune pentru a impune linistea in jurul lor. :)
 • Monica Enescu
  Monica Enescu De ce spui ca iți faci familia de râs? Nu ai putea sa discuți cu părinții sa le spui ca ești agresat de acei copii mai mari? Sau sa discuți cu psihologul scolii despre asta? În orice caz, părerea mea este ca ai nevoie sa discuți cu cineva și de un adult care sa te susțină. Bătaia nu este o soluție, asta doar ți ar crea mai multe probleme, la fel cum nici sinuciderea nu este. Începe prin a-ti cauta “aliați”, persoane în care sa ai încredere. Și mai scrie-ne!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile