consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt in clasa a 9-a, iar o fata de clasa a 12-a a vrut sa se ia de mine si de o prietena. Cand ma gandesc ca urmatoarea zi e scoala si iar o vad, parca simt ceva in mine: frica, tristete si nu mai am chef de nimic.

Terapeuti RO 8:45am Sep 24
Mesaj:
Studii si mediul scolar : sunt in clasa a 9 a..la inceput..iar o fata de clasa a 12 a a vrut sa se ia de mine si de o prietena. De atunci parca am intrat in depresie..(eu fiind mai sensibila) cand ma gandesc ca urmatoarea zi e scoala si iar o vad parca simt ceva in mine..frica..tristete..si nu am chef de nimic.Ce pot face?

Clau Anki 1:12pm Sep 24
Dezarmeaz-o! Cu toata frica, ia-ti inima-n dinti si abordeaz-o tu prima spunandu-i ceva de genul: "M-am tot gandit cum de o fata matura ca si tine poate avea nemultumiri legate de o copila ca si mine. Banuiesc ca vezi niste lucruri la mine pe care eu nu el vad. Poate ma ajuti sa indrept ceva si cred ca mi-ar prinde mai bine un sfat intelept de la tine decat o atitudine care imi provoaca disconfort. Ce zici?"

Ioana Alexandra 8:39pm Sep 24
Depinde din ce mediu provine acea fata, daca este vreo haladita nu va intelege o iota din ce spuneti dumneavoastra Clau Anki desi sa actioneze astfel ar fi cel mai intelept dar mi-e teama ca o sa fie luata in deradere. Nu sunt in masura sa dau vreun sfat in momentul de fata dar am trecut prin ce a trecut aceasta fata de curand iar vorbele mele au fost luate in deradere si mi-a fost si mai greu. La mine a functionat intr-un final ignorarea acelei persoane insa daca ea isi consuma toata energia gandindu-se la aceasta situatie si igorand nu trece peste, poate ca daca ar infrunta-o intelept o sa fie mai bine pentru ea.

Clau Anki 7:33am Sep 25
Freud a spus ca primul om care a ales sa injure in loc sa dea cu piatra, a pus bazele civilizatiei. Dupa ce aceste baze au fost solide, s-a inventat comunicarea asertiva, in zilele noastre. Daca cealalta fata va lua in deradere, acesta va fi un mecanism de aparare, din partea ei, dar sunt sanse ca acel comportament indezirabil sa scada in frecventa si in intensitate. Iar daca va continua sa fie agresiva, tot prin comunicare asertiva se poate rezolba, apeland la planul B. Iar acest plan B depinde de creativitatea persoanei care se autovictimizeaza. Insa poate lua modelul de mai sus, cu sanse de reusita.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile