consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani o problema cu sociabilitatea, deoarece in clasele generale colegii radeau de mine pentru ca aveau impresia ca nu arat destul de bine pentru ei. Am fost mereu data la o parte, iar parerile mele nu prea contau niciodataVreau sa devin psiholog, dar mai intai trebuie sa imi vindec propriile traume.

Terapeuti.ro 6:37am Oct 12
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună, am 16 ani , si am o problema cu sociabilitatea, deoarece in clasele generale colegii mei radeau de mine pentru ca aveau impresia ca nu arat destul de bine pentru ei am fost mereu data la oparte iar parerile mele nu prea contau niciodata, acum ca am ajuns la liceu am crezut ca situatia se va schimba dar am realizat ca stima mea de sine este foarte jos si nu pot avea incredere in omaeni penrtu ca mereu ma vor judeca imi este foarte greu sa socializez, neavand pe nimeni caruia sa ii spun ceea ce simt, mama este asistent maternal si nu are timp de mine iar tatal este plecat cu munca si vine acasa o singura data pe luna cand sta 2 sau 3 zile apoi pleaca iar, in aceste 2 sau 3 zile exista o tensiune imensa in casa deoarece parintii nu prea se inteleg. Intr-o zi imi doresc sa ajuns sa fiu medic psiholog dar cand le spun profesorilor sau cunoscutilor asta ei rad de mine si ma descurajeaza indemnandu-ma sa fac ceva ce nu imi place desii eu cred ca daca asta imi place ar trebuii sa
incerc, este o decizie foarte grea, stiu ca pentru a putea sa devin psiholog mai intaii trebuie sa imi vindec propriile traume si trebuie sa fiu intr-o continua dezvoltare personale , iar eu ii admir pe oamenii care au reusit sa devina ceea cce eu vreau sa devin. Studiez zilnic tot ce ni se cere si incerc din ce in ce mai mult sa ma auto depasesc. imi puteti da niste sfaturi referitoare la problema cu sociabilitatea si niste sfaturi in legatura cu ce este mai inportant pentru a devenii un psiholog bun care chiar poate ajuta oamenii ?

Vă multumesc anticipat !


Lia Oltean 7:17am Oct 12
Nimeni nu este perfect, fiecare dintre noi avem anumite lucruri care ne fac vulnerabili. Important este cum le gestionam. Recomandarea mea este sa prioritizezi lucrurile – eventual începe un demers terapeutic (poți discuta chiar cu psihologul din cadrul liceului tau), iar mai apoi sa iei o decizie legata de carieră. Decizia Îți aparține, dar e important sa reușești sa o iei fără a apleca urechea la părerile celorlalți. Deocamdată, indiferent de decizia legata de carieră, e important sa te focalizezi pe studiu.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile