consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Baiatul meu este a 8-a si nu mai invata decat de gura mea si a sotiei. Are o prietena si sta mai tot timpul cu ea sau se joaca pe calculator pana la ore tarzii…

Terapeuti RO 9:10am Feb 2
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie in familie: baiatul clasa a 8-a. In loc sa traga mai tare anul acesta pentru ca urmeaza la sfarsitul lui examenul pentru admiterea la liceu, el nu mai invata decat de gura mea si a sotiei. Vad ca are si o prietena si sta mai tot timpul cu ea sau se joaca pe calculator pana la ore tarzii. Nu stiu cum sa fixez cu el un program pe care sa-l respecte. Daca ii fac observatie ori incepem sa ne certam rau, ori face de gura mea lectii, dupa care e la fel. Ce sa fac?

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:41am Feb 2
ati discutat cu el despre nevoile lui: prietena si calculatorul? Poate ca simte ca nu e ok sa discute cu parintii despre ceea ce simte/are nevoie.

Stralucire Divina 1:12pm Feb 2
Sondati putin… prin intrebari cu iubire… ca intre amici – ce l-ar motiva sa obtina note bune la examen – ( nici sa nu va treaca prin cap recompense sau pedepse) – idei de genul – " cum ar fi privit de fata, fete, daca ar ajunge la un liceu… " in ce mediu ar vrea sa-si petreaca urmatorii ani… viata?" – " ce l-ar incanta in viata" – " ce vise, pasiuni, … ce admira … ce nu …" vedeti ce aspecte de viata il influenteaza, motiveaza ( sa "lupte" pentru ce isi doreste) – incurajati-l sa traga el concluziile – ce si-ar dori pentru viata lui…. si care este impactui acestui examen in conformitate cu asta…. motivatia sa vina de la el si dvs sustineti-l. Mult succes.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed