consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fetita mea de 6 ani mi-a zis ca atunci cand doamna invatatoare nu ii vede, ea si un coleg se pupa pe gura! I-am spus ca asta fac adultii. Sunt ingrijorata si neputincioasa! Nu ii pot interzice, nu cred ca este o soluție!

Terapeuti.ro 8:14am Feb 2
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Am o fetița de 6 ani si jumătate si inca una de 1 an si 3 luni! Cea mare , merge la un after school unde este prietena cu un băiețel! Zilele trecute mi- a zis ca imi spune un secret – când Dna inv nu ii vede se pupa pe gura!mentionam ca noi nu le pupam pe gura din motive igienice! Am încercat sa imi păstrez calmul,i-am cerut detalii, nu m-am supărat de teama ca nu imi va mai spune altceva pe viitor! I-am explicat ca este mica, ca asta fac Adulții …. Nimic nu o interesează! Mai mult, întâlnindu -ne cu băiețelul in parc , se ascundeau disperați sa se sărute pe gura !sunt îngrijorată si neputincioasa! Nu ii pot interzice , nu cred ca este o soluție !imi spun ca abia așteaptă sa i-l revadă , poate se mai săruta! Ce ma sfătuiți sa fac! ? Multumesc !


Cristina Anghel 8:32am Feb 2
Pai, tb sa cercetati unde a observat comportamentul. La televizor, la prieteni, vecini, alti colegi de gradinita. Ea copiaza ceea ce a vazut in alta parte. Intrerupeti influenta (d.ex. sa nu se mai uite la televizor). Cu calm, explicati-i ca sarutatul pe gura se face mai tarziu, cu iubitul/sotul. Ca se pot transmite microbi. etc. Succes, nu este asa de grav :)

Lia Oltean 10:34am Feb 2
Vă înțeleg îngrijorarea, însă comportamentele acestea sunt specifice vârstei. Încercați, pe cât posibil, așa cum vi s-a sugerat, sa identificați modelele la care este expusă fetița și, cu grija pentru ca ea sa nu fie cuprinsa de rușine sau vinovăție, sa-i explicați pe înțelesul ei ca acest comportament ca dovadă a afecțiunii se face intre adulți, ca este perfect normal, însă nu la vârsta sa. Când va mai crește va putea experimenta din nou comportamentul, dar până atunci, un pupic pe obraz ar fi de preferat. Pentru ea, în momentul de față, este doar un proces de explorare și nu conștientizează că nu e potrivit vârstei sale.

Soare Fericire 12:19pm Feb 2
Cel mai bine sa consultați un psiholog pt copii, inainte de a-i spune ca face herpes sau ia microbi , pt ca asa poate ramane in subconstien cu aceasta informatie ceea ce nu consider ca este bine pt viitor. Psihologul pt copii va va explica de ce si cum. Personal nu consider ca este o problema ceea ce i se intampla , majoritatea copiilor trec prin un moment de genul, nu pt ca are ex in jur, ci poate sa simtă ca atunci cand va sarutati cu soțul va ascundeti de ea ceea ce ii provoacă si mai mult curiozitatea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile