Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt o mama de baiat de 23 de ani. Un baiat frumos, cu potential mare, care alege sa joace jocuri pe net si sa fumeze acele tigari “imbunatatite”. A lucrat ocazional, nu are niciun tel in viata.

Mesaj anonim, prin terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna,
Sunt o mama de baiat care are varsta de 23 de ani.Este un baiat frumos cu un potential foarte mare care insa alege sa nu faca nimic doar jocuri pe net si ce e cel mai grav fumeaza acele tigari “imbunatatite”.Am incercat sa port discutii cu el pe aceasta tema insa refuza sa accepte adevarul, ca este dependent de ele. A lucrat ocazional in diferite locuri, cred ca nu are nici un tel in viata asta,nu are nici un plan pe termen lung. Are o iubita iar eu trag concluzia ca este ca el atata timp cat sunt impreuna….. Eu sunt disperata, nu stiu incotro s-o apuc,as face orice sa il scot din negura in care se afla si sa il pun pe un drum bun.Anturajul lui este la fel ca el.Este un baiat atat de bun,insa il conduc acele plante care incet incet o sa ii ia mintile ori eu stau neputincioasa nestiind ce sa fac. Refuza sa mergem la psiholog spunand ca el nu are absolut nicio probleme. Mi-e frica pt el.Va rog sa ma ajutati.

Va inteleg ingrijorarea pe care o aveti ca mama si se simte ca incercati sa faceti tot ce puteti. Se pare ca fiul dvs se refugiaza de problemele reale in consumul de substante si jocuri pe internet. Anturajul nu ajuta cu nimic ci il confirma si il mentin in aceeasi situatie, ei avand probabil aceeasi problema. Fiul dvs este adult si raspunzator de viata pe care o duce insa dvs ca parinte inca puteti avea o influenta asupra lui. Situatia este complicata avand in vedere ca fiul dvs nu recunoaste ca are o problema, este necesara interventia mai multor persoane apropiate. Nu ati spus nimic despre tatal baiatului, daca mai sunteti impreuna sau nu. Dvs cred ca ar fi de dorit sa stati de vorba si cu partenera baiatului dvs si sa ii spuneti ca sunteti ingrijorata si sa creati o alianta ca sa il puteti convinge impreuna sa caute ajutor. Cu cat sunteti mai decisa si mai ferma sa il ajutati si aveti sustinerea si altor apropiati cu atat veti putea face presiuni asupra lui. O alta idee ar fi sa nu il sprijiniti financiar in niciun fel, deoarece daca are ajutor din partea dvs, este ca si cum ii validati dependenta. In orice caz, baiatul ar trebui sa consulte un specialist, psiholog si poate si psihiatru, deoarece dincolo de acest comportament de abuz, se poate ascunde o tulburare depresiva.
 5
incercati tot posibilul si consultati un psihoterapeut care sa-l mobilizeze pentru viata si obiective de viata! Altfel, se va adanci in deprimare si comportamente adictive. Succes!
Această retragere în lumea imaginară a drogurilor se face din cauză că pentru tânăr viața reală este prea dificilă. Poate că de vină este relația dintre voi, poate că este relația cu tatăl, poate că este altceva, dar dumneavoastră degeaba tratați dependența de droguri dacă nu tratați originea problemei. Mergeți cu el la terapie. Cu respect, psih Tiberiu Seeberger
 2
NEGAREA problemei il tine blocat in ea. Nu poate rezolva o problema cineva care MINTE, se minte, si refuza sa accepte realitatea. La fel fac si alcoolicii, si asta ii tine captivi in alcoolism. E vorba de un comportament ADICTIV, de o DEPENDENTA. Iar decizia lui de a se autosabota are o cauza mai profunda, legata probabil si de relatia sa cu Dvs.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18963 raspunsuri primite pentru 4016 intrebari
(in categoria actuala: 2198 raspunsuri primite pentru 432 intrebari)