consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am o relație cu cumnatul meu. Merita sa ii ranesc pe toti ca sa fiu eu fericita? Si daca fac asta, voi fi fericita stiind ca toti ma urasc si ca pe toti i-am ranit?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna! De-a lungul timpului, eu și cumnatul meu, ne-am apropiat foarte mult si avem o relatie. Atât casnicia mea, cât și casnicia surorii mele se destramau încă dinainte de acest lucru.
Ce sa fac? Toate acestea vor ajunge mai devreme sau mai tarziu si la ceilalti, dar nu stiu daca ar fi mai bine sa renunt la cumnatul meu. El nu vrea sa renunte la mine. Zice ca ma iubeste si ca ar trebui sa luptam pentru fericirea noastra. Dar eu nu stiu ce sa fac. Le facem atat de mult rau celorlalți.
Intrebarea mea este: merita sa ii ranesc pe toti sa fiu eu fericita? Si daca fac asta voi fi fericita stiind ca toti ma urasc si pe toti i-am ranit? As vrea sa renunt la el, raul insa e facut deja. Am sa raman singura pe lume? Ce sa fac? Cum sa fac? De unde sa stiu cum e corect si cum as putea sa ii fac pe ceilalti sa ma inteleaga, ca de iertat nu ma vor ierta in veci….
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu nu cred ca putem spune ce drum trebuie ales in continuare, insa ma gandesc ca o data ce ai realizat ca totul este o greseala, de ce sa persisti? Doar de teama de a ramane singura; o teama care nu este bazata pe o certitudine. Sunt multe de cantarit aici si cred ca doar tu poti decide ce vrei sa iti asumi. Cumva pare ca pt a fi tu fericita TREBUIE sa ii ranesti pe toti – oare? Daca relatia voastra este sursa suferintei familiei… continuarea relatiei nu ar prelungi suferinta?
 • Cristina Constantin, pagina de psihologie
  Cristina Constantin, pagina de psihologie Buna ziua! Este o situație complexă, încercați să ajungeți sa discutați cu un psiholog. Sunt multe de luat in calcul, de la identificarea nevoilor care va determina sa va comportati într-un anumit fel, pana la gasirea soluțiilor. Dacă vreți să discutăm mai mult, puteti sa imi scrieti in privat. Mult succes!
 • Veronica Cristea
  Veronica Cristea Tu ce simti sa faci? Cum este relatia pe care ai dezvoltat-o?
 • Carmen Sorici
  Carmen Sorici Benefic ar fi sa apelati la psihoterapie, motivele aparitiei acestei situatii ar putea fi mai adanci decat nefericirea conjugala, poate chiar in copilarie se gasesc radacinile acestei situatii.Totul are o rezolvare, important este sa o gasiti pe cea mai buna, fericirea despre care vorbiti este nevoie sa va asigurati ca este reala si durabila si nu o forma de compensare a problemelor In general ascunderea problemelor nu face decat sa amane rezolvarea lor, facand ca ranile sa fie din in ce mai adanci. Puteti lua lucrurile pe rand, fiecare cu casnicia lui, puneti-i capat daca asta este situatia si dupa o perioada de liniste si asezare a lucrurilor verificati daca relatia cu cumnatul este necesara. Familia chiar daca in aparenta nu stie cu siguranta simte anumite lucruri, inclusiv copiii care pot asimila situatia mai bine acum decat mai tarziu, aflarea adevarului poate aduce o usurare pentru toata lumea. Complacerea in aceasta situatie, ascunderea sub pres , sacrificiul nu vor avea rezultate bune. Sotul poate incepe o terapie impotriva depresiei, Asa cum spuneti ,,raul a fost deja facut”, important este ce faceti mai departe, o familie puternica reuseste sa treaca peste greseli, se vor supara, vor spune ce au de spus si viata va merge mai departe. Nu ignorati sugestia inceperii unei psihoterapii. Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile